Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam wszystkich członków Forum.Jest to mój pierwszy post i proszę o wyrozumiałość.Mam problem z moim obecnym kotłem na węgiel,przecieka i muszę go wymienić.

Znajomy posiada nowy kocioł,wogóle nie używany i teraz takie moje pytanie ile mogę mu maksymalnie za niego zapłacić.

https://kotly.com/pl/10-kociol-ogniwo-s7wc.html  Z góry dziekuję za odpowiedz.

491230461_Beztytuu.thumb.png.998e2bf465aa0c139b04378b8ee7e193.png

Edytowane przez Ryszard
Dodano prefiks
Opublikowano (edytowane)

No dziękuję ci bardzo,ale czytaj ze zrozumieniem.Nie pytam się o wytyczne co do emisji spalan co,tylko o wycenę kotła!!!

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu
Opublikowano

Nowy kosztuje niecałe 3500zł. 

https://www.fuego.pl/ogniwo-s7wc-10-10-kw.html

Opublikowano

Pierwsza sprawa to dowiedz się czy zaraz nie będziesz miał zakazu jego użytkowania. Druga sprawa kocioł zasypowy wcale tanio nie wychodzi (szczególnie jak doliczysz pracę choćby bo stawkach minimalnych). Trzecia sprawa to jak kocioł stał 10 lat to choćby był nowy to wart jest najwyżej 1/4 bo mógł skorodować i długo nie pociągnie.

Opublikowano
7 godzin temu, jackov napisał:

No dziękuję ci bardzo,ale czytaj ze zrozumieniem.Nie pytam się o wytyczne co do emisji spalan co,tylko o wycenę kotła!!!

Nie napisałeś gdzie będziesz go wstawiał. A chyba warto wiedzieć że takie kotły według ustaw nie będą spełniały norm. 

Opublikowano

Tysiąc złotych góra. Hejka.

• Zgadzam się 2
Opublikowano

cena złomu + pare stów naddatku,gdyby był np 5-10 letni i działał w chwili demontażu,bez przecieków,to do 1000 PLN.Bora dobrze prawi.

• Zgadzam się 1
Opublikowano

ustawy ustawami, ale jak szukasz czegoś na szybko to fajny prosty kociołek

nie wiem skąd jesteś, ale jak u Ciebie można jeszcze palić z 2 lata a masz np jeszcze sporo opału to ja bym go kupił po cenie złomu(ciężko znajomemu będzie go sprzedać za większe pieniądze)

Opublikowano (edytowane)

Dzięki Luceo.Właśnie rozważałem co będzie na szybko,węgiel i drzewo zakupione dużo wcześniej,obecnie nie stać mnie aby przerobić na gaz.Wymienie na ten od znajomego i chodzby dwa lata posłużył i tak wyjdę na plus przy tych cenach surowców to masakra,nie wiadomo co będzie za rok,a gdy by cos zawsze można wrzucić patyka do kotła i będzie ciepło pozdrawiam.

Edytowane przez Ryszard
Proszę nie cytować ostatniego postu