warsztatmateuszsosnowiec Opublikowano 18 Października 2021 #1 Opublikowano 18 Października 2021 (edytowane) Czy może mi ktoś odpowiedzieć na pytanie czy do ogrzania podłogówki 1. Parter 70m2. 2. Piętro 70m2. Wymagana jest podwójna grupa pompowa wraz z mieszaczami, wartownik typu k, jeden sterownik główny przy piecu plus po jednym na parterze i piętrze. Kilku instalatorów twierdzi że tak i koniec. Jest to stary dom ale na termoizolacje fundamentów, ścian czy dachu nie żałowałem pieniążków. Z zawodu jestem elektrykiem i wiem że niestety im więcej elektroniki i podzespołów tym użytkowanie w przyszłości może stać sie uciążliwe. Edytowane 19 Października 2021 przez Ryszard Dodano prefiks Cytuj
sambor Opublikowano 19 Października 2021 #2 Opublikowano 19 Października 2021 (edytowane) To wszystko zależy od instalacji - jakie rury zasilające rozdzielacze- długości , średnice, jak długie pętle, jakie przepływy. Wg mnie to można z samego kotła puścić. Edytowane 19 Października 2021 przez sambor Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi