Mattix Opublikowano 20 Lutego 2021 #1 Opublikowano 20 Lutego 2021 Witam. Zakładam temat, ponieważ nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Mam piec Termet ecocondens silver 20 kw + sterownik st292-v2. Od kilku dni sterownik wariuje, co jakiś czas podświetla się i wyskakuje na wyświetlaczu u2 031. Kocioł wyłącza się i po chwili włącza ponownie, na sterowniku resetuje się godzina. Poza tym kocioł działa bez zmian. Czy to czas na wymianę sterownika czy jakiś problem z kotłem. Jeśli ktoś może coś doradzić to dziękuję. Pozdrawiam Cytuj
mahony Opublikowano 21 Lutego 2021 #2 Opublikowano 21 Lutego 2021 Napisz cos może wiecej, co jest ogrzewane tym kotłem (powierzchnia, ile grzejników, czy podłogówka) Cytuj
WojtuNie Opublikowano 21 Lutego 2021 #3 Opublikowano 21 Lutego 2021 Wyświetlane na sterowniku informacje dotyczą tylko i wyłącznie jego,nie mają nic wspólnego z kotłem bo sposób komunikacji na to nie pozwala. Nie znalazłem informacji o takim symbolu w instrukcji, chyba trzeba napisać do Techa. Cytuj
Lolekx86 Opublikowano 21 Lutego 2021 #4 Opublikowano 21 Lutego 2021 Czy to nie aby słaba bateria? Cytuj
Mattix Opublikowano 21 Lutego 2021 Autor #5 Opublikowano 21 Lutego 2021 Bateria ma trzy z czterech kresek. Problem na pewno nie leży po stronie kotła. Nawet jak jest wyłączony na wyświetlaczu wyskakuje co jakiś czas ten komunikat. Czy serwisant od kotła będzie mi w stanie pomóc? Cytuj
Lolekx86 Opublikowano 21 Lutego 2021 #6 Opublikowano 21 Lutego 2021 Napisz do serwisu techa, zapewne wiedzą co oznacza ten komunikat. Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 21 Lutego 2021 #7 Opublikowano 21 Lutego 2021 Wyjmij baterie, odstaw na min. 10 minut i po ponownym włożeniu baterii (najlepiej nowych) uruchom normalnie. Jeżeli nie pomoże to dzwoń do producenta. Cytuj
Maniek1979 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 #8 Opublikowano 1 Sierpnia 2021 Cześć. Dowiedziałeś się co oznacza ten komunikat u2 031? U rodziców dzisiaj pojawił się taki sam komunikat. Napisałem do Tech, mam nadzieję coś konkretnego odpiszą. Cytuj
Mattix Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Autor #9 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 Cześć. Wystarczyło wymienić baterię. Teraz jak spadną dwie kreski z czterech beterii, wyświetla ten komunikat i baterie trzeba wymienić. Wygląda na to, że baterie muszą być w pełni naładowane, bo inaczej świruje. Pozdrawiam Cytuj
Maniek1979 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 #10 Opublikowano 2 Sierpnia 2021 (edytowane) Serwis też napisał, żeby wymienić baterie. Też były 2 kreski. Rodzice wymienili dzisiaj baterie i na razie ok. Dzięki. Edytowane 2 Sierpnia 2021 przez Maniek1979 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi