darsyp Opublikowano 26 Stycznia 2021 #1 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Witam. Mam instalację z piecem gazowym i od paru tygodni mam problem z 1 grzejnikiem - podczas gdy inne grzeją normalnie, ten jeden przestaje grzać po paru minutach. Gdyby był zapowietrzony, to chyba nie grzałby w ogóle? MOże to kwestia ciśnienia w rurach? Z góry dziękuję za jakieś rady. Cytuj
maniek83 Opublikowano 26 Stycznia 2021 #2 Opublikowano 26 Stycznia 2021 A głowicy nie masz tam czasami zamontowanej, może masz taką temp nastawioną i go zamyka. Masz na grzejniku odpowietrznik poluzuj go delikatnie i zobacz czy sika woda czy ucieka powietrze. Cytuj
pawelll Opublikowano 26 Stycznia 2021 #3 Opublikowano 26 Stycznia 2021 Może zdejmij glowice i powciskaj wystający sworzeń zaworu. Miałem tak zablokowany w domu, teraz co roku przed sezonem grzewczym sprawdzam wszystkie zawory. Cytuj
Jozefg1 Opublikowano 26 Stycznia 2021 #4 Opublikowano 26 Stycznia 2021 2 godziny temu, darsyp napisał: przestaje grzać po paru minutach Zrób foto tego grzejnika całego z głowicą i wklej w post Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi