Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Potrzebuje waszej pomocy może ktos pomoże w wyborze spawareczki jak w temacie. Będzie nauka spawania na niej no i przy domu coś tam sobie po majsterkować nie oczekuje od nich nic nadzwyczajnego.  Znalazłem dwie a może.ktos coś.innego poleci sprawdzonego:

https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-torros-mma200-gwarancja-3lata-9626525782

Lub

https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-300a-lcd-przylbica-zestaw-xxl-9608845967

Z góry dziękuje za pomoc.

Opublikowano

To są tanie spawarki  do dorywczych prac przy domu ale znam ludzi którzy używają ich zawodowo.

Po mojemu lepsza będzie ta pierwsza - możliwość pracy TIG  i mniejszy pobór prądu z sieci

Nie ma co patrzeć na większy prąd bo przy domu nie używa się elektrod grubszych jak 4mm

• Lubię to 1
Opublikowano

Dzięki za info @Jozefg1

Dokładnie tylko do prac przy domu będę potrzebował?

Tig w jaki sposób to będzie działać?

Gość berthold61
Opublikowano
Godzinę temu, palacz66 napisał:

Witam.

Potrzebuje waszej pomocy może ktos pomoże w wyborze spawareczki jak w temacie. Będzie nauka spawania na niej no i przy domu coś tam sobie po majsterkować nie oczekuje od nich nic nadzwyczajnego.  Znalazłem dwie a może.ktos coś.innego poleci sprawdzonego:

https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-torros-mma200-gwarancja-3lata-9626525782

Lub

https://allegro.pl/oferta/spawarka-inwertorowa-300a-lcd-przylbica-zestaw-xxl-9608845967

Z góry dziękuje za pomoc.

Podobne ale tańsze znajdziesz w castoramie i zero problemu z gwarancją przez 2 lub 3 lata .

Opublikowano

@berthold61 no tylko wysyłka właśnie mnie interesuje. Ale w casto nie widzę nic tańszego. Ta pierwsza z linku 400zl.

Opublikowano
3 godziny temu, palacz66 napisał:

Tig w jaki sposób to będzie działać?

Tig to jest do spawania nierdzewki i aluminium , trzeba będzie dokupić pewnie kilka elementów chociaż mogą być w komplecie.

W necie jest dość dużo na ten temat - poczytaj

Opublikowano (edytowane)

Do spawania aluminium, to tig nie za takie pieniądze, nie ma takiej opcji.. 

Edytowane przez Ryszard
Nie ma potrzeby cytowania ostatniego postu , cytat usunięto
Opublikowano

@zaciapa może Ty coś sensownego polecisz?

Opublikowano

Zobacz tego gościa, chyba coś takiego też kupię:

Opublikowano

Jak nie zamierzasz spawać aluminium to bierz tańszą , aluminium wymaga innego sprzętu i tu mniej jak 2 3 kpln nie starczy. @przemyslaw2ar spawał mój kocioł małym inwerterem, poszukaj w moim temacie : kocioł własnego pomysłu... chwalił to urządzenie, ja mam "migomat"

• Lubię to 1
Opublikowano (edytowane)

@reded tylko stał czarna ewentualnie nierdzewki. To dawaj coś na warsztat!

Edytowane przez palacz66
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, papen76 napisał:

Zobacz tego gościa

Piran i jego fryz :) 

A to moja spawareczka , do domu w sam raz . 

https://www.obi.pl/spawarki/hitartek-spawarka-inwerterowa-imf-183-pa-set/p/2952067

Zalety :

walizka , wszysko gotowe do pracy nawet jest kilka elektrod . 

Wada kiepskie uchwyty mocujące kable do spawarki , macha dla mnie zaciemna przy spawaniu  nawet na minimum ledwo widac (test w piwnicy ) na dworze calkiem spoko .

Edytowane przez FAFAŁ
  • Lubię to 1
  • Przydało się 1
Opublikowano
4 godziny temu, zaciapa napisał:

Do spawania aluminium, to tig nie za takie pieniądze, nie ma takiej opcji.. 

@zaciapa  - Pewnie też nie wiesz że aluminium można migomatem spawać....

• Przydało się 2
Opublikowano
7 godzin temu, palacz66 napisał:

@zaciapa może Ty coś sensownego polecisz?

Z tych tańszych, to z czystym sumieniem mogę Ci polecić spawarkę z obi,kolega ją ma, to naprawdę fajnie się tym spawa. 

@Jozefg1

Swawanie migomatem aluminium daj w cudzysłowu.. :) 

Screenshot_2020-11-27-23-26-21-541_com.google.android.googlequicksearchbox.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiona spawareczka Torros powiem tak jest rewelacyjna pod każdym względem. 

I nawet już coś "posmarkałem" haha

Stoliczek warsztatowy i nawet wyszło równo.

Polecam każdemu jak ktoś szuka czegoś takiego, te małe pudełeczko robi naprawdę super robotę.

IMG_20201207_152940.jpg

IMG_20201207_192411.jpg

• Lubię to 1
  • Zgadzam się 2