Smigol969 Opublikowano 19 Listopada 2020 #1 Opublikowano 19 Listopada 2020 Witam jakie obroty pompy ustawić?jakie ciśnienie układu? Opcje pompki 1 stała pretkosci obrotowa. 2ze stałym ciśnieniem 3 samodzielna modulacja. I przy kardej opcji obok są jeszcze chyba biegi I II III. Jak regulować przez regulator a nie na pompie. Bosch CONDENS GC2300IW 20P Cytuj
grzegorzmcewp Opublikowano 19 Listopada 2020 #2 Opublikowano 19 Listopada 2020 (edytowane) Masz regulacje na pompie ja w swoim mam ustawione 2 ale wszystko od domu zależy powiedz mi też masz tak że temp na piecu jest gdzieś o 5 stopni wyższa niż ta w rurkach zaraz za nim? Te biegi I II III to masz stała wydajność pompy niezależnie od zamkniętych termostatow Edytowane 19 Listopada 2020 przez grzegorzmcewp Cytuj
Smigol969 Opublikowano 19 Listopada 2020 Autor #3 Opublikowano 19 Listopada 2020 2 stałe ciśnienie a na jakim biegu? Przykładowo na grzejnikach jest 40 zadana 39 a rzeczywista 42.5. Ale jeszcze kręcę z krzywa Cytuj
grzegorzmcewp Opublikowano 20 Listopada 2020 #4 Opublikowano 20 Listopada 2020 No jak otworzysz piec to tam masz pompkę i masz biegi 1 2 3 jak byś popatrzył w instrukcji to masz wysokość podnoszenia i przepływ. Ja mam na piecu ustawione 47 na stałe ale na rurce za piecem mam cały czas 42. Po co chcesz te biegi zmieniać ? Raz ustawiasz i nie ruszasz Cytuj
Smigol969 Opublikowano 20 Listopada 2020 Autor #5 Opublikowano 20 Listopada 2020 Samej 2 nie da się ustawić ja mam ustawione 1 i II bieg Cytuj
grzegorzmcewp Opublikowano 21 Listopada 2020 #6 Opublikowano 21 Listopada 2020 (edytowane) A w tej gałce co ja kręcisz jest kreska jedne są u góry a drugie na dole a ciebie interesuje gdzie jest kreska w instrukcji masz napisane do jakich przepływów co masz wybrać. Powiedz mi nie było u ciebie serwisanta przy pierwszym uruchomieniu on to ustawia. Dlaczego chcesz to zmieniać ? I jak nie czytałeś instrukcji to zmiany ustawień na wyłączonym piecu się robi żeby nie spalić pompy Edytowane 21 Listopada 2020 przez grzegorzmcewp Cytuj
Smigol969 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor #8 Opublikowano 23 Listopada 2020 Chodzi o to że zawsze przekracza tem zadana i się wyłącza Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi