nagrzany Opublikowano 27 Października 2020 #1 Opublikowano 27 Października 2020 Cześć! Mam pytanie dotyczące pieca gazowego: Ariston Class One - chciałbym podłączyć do pieca dwa osobne sterowniki pokojowe(jeden na parterze i drugi na piętrze, dosyć popularny temat :) ) i w związku z tym mam pytanie co do złącza TA2 na płycie głównej pieca: czy dobrze rozumiem instrukcje serwisową, że do tego złącza moge podpiąć drugi sterownik dwustanowy(on/off)? Oczywiście zmieniając w piecu wymagane parametry (223 na 1 - Wybór Termostatu podłogowego(0) lub Termostatu pokojowego strefa 2(1)) - i pytanie czy efekt będzie taki o jakim myślę: jeżeli którykolwiek ze sterowników zgłosi żądanie grzania to piec zacznie grzać, tak? Z góry dzięki za pomoc! Cytuj
Gausa Opublikowano 31 Października 2020 #2 Opublikowano 31 Października 2020 Witam. Podłączam się pod pytanie. Też chciałbym zamontować dwa sterowniki pokojowe do tego pieca. Cytuj
wiola43216868 Opublikowano 26 Listopada 2020 #3 Opublikowano 26 Listopada 2020 Jak na schemacie narysowano , do bus podłączony jest sterownik modulowany np sensys lub cube w parametrze serwisowym 421 wybieramy termostat modulowany lub termostat modulowany + sonda zewnętrzna , sterownik przypisujemy do strefy 1 , natomiast sa dwa sposoby podłaczenia drugiego sterownika np , na pietro 1 sposób sterownik on/off podpinamy zgodnie ze schematem pod TA1 , tam jest zworka , 2 sposób nabardziej korzystny podłaczenie drugiego sterownika modulowanego pod bus , przypisanie go do strefy 2 , trzeba zachowac biegunowośc w sterownikach ,oraz nie mogą być to 2 sterowniki z s netem . Cytuj
Komandor Opublikowano 12 Września 2021 #4 Opublikowano 12 Września 2021 Witam wiem temat już stary ale jak pani ma podpięty dwa termostaty pod BUs. Pytam bo mam dwa cuby jeden z internetem drugi zwykły Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi