Preato Opublikowano 25 Października 2020 #1 Opublikowano 25 Października 2020 Dobry wieczór, Dostałem dziś wycenę instalacji da segmentu (3 piętra, 130 m2, podłogówka plus 1 grzejnik) dla kotła Termet Ecocndens GOLD 20 (w tym kocioł, zasobnik 140l, system powietrzno-spalinowy Ricom, Automatyka pogodowa i regulacyjna, materiały instalacyjne i robocizna) w kwocie ponad 12 000 zł. I tu moje pytanie - czy faktycznie, dla Warszawy taka cena to norma? Jak sprawdzałem składowe, bez robocizny, to wydaje się być trochę dużo. Pozdr. Tomek Cytuj
teres Opublikowano 25 Października 2020 #2 Opublikowano 25 Października 2020 Według mnie cena ok, może mogłoby być trochę taniej, ale jak będzie zrobione dobrze, to nie będzie wiele taniej. Cytuj
bart64 Opublikowano 26 Października 2020 #3 Opublikowano 26 Października 2020 Ja dla vaillanta z zasobnikiem i przerobieniem kotlowni z ekogroszku na wegiel zaplacilem 15 tys w miescie po warszawa. Bez doprowadzenia gazu bo to inna firma robila. Yroche zaoszczedzilem samemu kupujac kociol, sterownik i zasobnik w sklepie internetowym nawet uwzgledniajac wyzszy vat. Troche starych zaworow poszlo ze starej instalacji, takze silownik zaworu 3d udalo sie wykorzystac. Wysłane z mojego SM-A505FN przy użyciu Tapatalka Cytuj
Preato Opublikowano 10 Listopada 2020 Autor #4 Opublikowano 10 Listopada 2020 Dzięki za odpowiedzi :).To jeszcze dopytam - jak wyżej, czy opcja z Termet Integra II plus z zasobnikiem 48l w koszcie 10 000 zł. 2 tys taniej, ale nie wiem właśnie czy warto oszczędzić.Który zestaw lepszy przy 4 os rodzinie, metraż 118m2 plus poddasze 14 M2, tam miałby być kocioł zamontowany. 2 łazienki i WC odrębny, prysznic plus wanna. Pozdr.TomekWysłane z mojego CPH1921 przy użyciu Tapatalka Cytuj
TIMON120777 Opublikowano 10 Listopada 2020 #5 Opublikowano 10 Listopada 2020 do 2 łazienek w tym wanny 48L to trochę mało. ja bym sugerował jednak 150L bo wody będzie brakować. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi