gosiaczek2708 Opublikowano 14 Października 2020 #1 Opublikowano 14 Października 2020 (edytowane) Witam, posiadam piec Stalmark ekosilver 19kw. Piec uruchomiony został kilka dni temu. Pierwszy dzień - działanie bez zarzutu. Natomiast od dnia kolejnego i aktualnie cały czas wyświetla się alarm/piec piszczy/wyje. Rodzaj alarmu: błąd komunikacji. Źródło alarmu: komunikacja. Niestety w instrukcji nie ma wyjaśnienia co do takiego typu alarmu.Mam wrażenie, że alarm załącza się wtedy, gdy pzycję zmienia siłownik. Dodatkowo nie działa cyrkulacja. Czy ktoś z Was miał taki przypadek? Edytowane 14 Października 2020 przez gosiaczek2708 Cytuj
eliks Opublikowano 14 Października 2020 #2 Opublikowano 14 Października 2020 A co na to instalator? Serwis? Coś masz źle podłączone. Piszczy jak rząda dostępu do czujnika/sprzętu którego nie ma. Cytuj
gosiaczek2708 Opublikowano 14 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 14 Października 2020 Serwis będzie dopiero za tydzień niestety...także mam nadzieję, że rozwiążą ten problem, który się jeszcze pogłębił. Piszczało, gdy siłownik zmieniał pozycję. Dodatkowo od razu z kranu nie leciała ciepła woda - a powinna. No i teraz już całkiem nie działa nic. Piec po włączeniu niestety na ekranie nie pokazuje wersji modułu i zaczyna piszczeć. Także się dorobiłam problemu;/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi