Tomik12 Opublikowano 11 Października 2020 #1 Opublikowano 11 Października 2020 Witam czy może ktoś objaśnić zakupiłem 10 nagrzewnic po 50kw wodne dospel maximus 53 mój monter mówi ze wystarczy piec 50kw aby ogarnął temat inni znawcy mówią ze mam zsumować wszystko cYli 500kw i taki piec mam kupić ? Czy ktoś może mi konkretnie odpowiedzieć ? Cytuj
RedEd Opublikowano 11 Października 2020 #2 Opublikowano 11 Października 2020 Co będą ogrzewać te nagrzewnice i czy wszystkie mają pracować w tym samym czasie, 50 kW to około 12 kg peletu spalone w ciągu godziny, więc dziesięć będzie potrzebowało 122 kg peletu w ciągu godziny a to jest niecałe 3 tony na dobę... Cytuj
Tomik12 Opublikowano 12 Października 2020 Autor #3 Opublikowano 12 Października 2020 Nagrzewnice zamontowane na hali 500m2 warsztacie tam maja spełniać swoją role wszystkie maja pracować w jednym czasie oczywiście sterowane będą termostatem powiedzmy do 18st Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi