Voodoo Opublikowano 1 Sierpnia 2020 #1 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Witam serdecznie wczoraj, tak z ciekawości naszło mnie żeby zrobić próbę ciśnieniową podlogówki, która już leży w jastrychu kilka tygodni, przed zalaniem przeprowadzałem próbę na powietrzu nabiłem 5 ATM i trzymało, teraz zdecydowałem się na wodę każda pętlę z osobna. Na jednym końcu mam zawór kulowy, a na 2 manometr. Nabiło mi do 4 ATM zakręciłem kurek zaczęło wzrastać do 6, więc upuscilem troszkę wody kilka kropel spadło do 3.8 zakręciłem kurek i po kilku godzinach wzrosło do 4.8 tak utrzymało się kilka godzin przychodzę teraz rano na manometrze 3.8 i powoli wzrasta. Na jastrychu brak plam. Zrobiłem coś źle czy, możliwe że jest jakiś przeciek tylko jeszcze nie wyszedł na wylewce. Cytuj
Voodoo Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor #2 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 (edytowane) Teraz jest tyle i o co chodzi ? Woda się nagrzała od rana od słońca innego wyjaśnienia nie mam Edytowane 1 Sierpnia 2020 przez Voodoo Cytuj
MikiQ Opublikowano 1 Sierpnia 2020 #3 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Jakby był przeciek to by ciśnienie cały czas spadało! Odpowietrzałeś każdą pętle?Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka Cytuj
Voodoo Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Autor #4 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Każda pętlę patrzę z osobna nie jest jeszcze podłączone pod rozdzielacz, odpowietrzona pętla . Cytuj
sambor Opublikowano 1 Sierpnia 2020 #5 Opublikowano 1 Sierpnia 2020 Dlaczego szukacie dziury w całym- ciśnienie wzrosło gdyż podgrzała się woda w rurach, takie "próby" na dodatek bez zabezpieczeń i ciągłej kontroli grożą uszkodzeniem rur. Nabić na 2 - max 3bar poczekać 2-3 godziny i koniec. Najlepiej próbę przeprowadzać w pochmurny dzień lub wieczorem, wtedy jest w miarę stała temp w pomieszczeniu z rurami. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi