qbadm Opublikowano 11 Kwietnia 2020 #1 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Cześć, podłączyłem dziś do szyny EMS sterownik termostatyczny CT200, niestety ale piec nie grzeje. Dodam, że nie mam włączonego grzania wody, jedynie obieg na grzejniki. W aplikacji wszystko wygląda OK, zadana temp 20*, temp w pomieszczeniu 17,5*, grzania brak. Ktoś ma jakiś pomysł co sprawdzić? Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbadm Autor Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Autor #2 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2020 Dodam, że wcześniej miałem sterownik On/Off, odłączyłem go i usunąłem pętlę widoczną na zdjęciu... Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbadm Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Autor #3 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Case closed, piec uruchomiony, grzeje :)Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andzia2974 Opublikowano 6 Maja 2020 #4 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2020 Zamierzam wymienić kocioł węglowy na gazowy jednofunkcyjny Bosch condens 2300. Obecnie mam instalację gdzie obieg kotła węglowego jest oddzielony od obiegu grzejnikowego poprzez wymiennik płytowy. Tym drugim obiegiem steruje Auraton 2005. W związku z tym mam dylemat czy zakupić sterownik dedykowany do tego kotła czy też mogę zostać przy starym. Zakup sterownika Bosch wiąże się z kosztami a szukam oszczędności Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teres Opublikowano 13 Maja 2020 #5 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2020 To zależy co chcesz osiągnąć. Kocioł + czujnik pogodowy zapewnia już fajną pracę. Osobiście zamiast bajeranckiego CT200 wolałbym rozbudowany CW400 (w zestawie z czujnikiem pogodowym). Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.