tedew Opublikowano 22 Lipca 2009 #1 Opublikowano 22 Lipca 2009 Witam, Jestem w trakcie budowy domu i szukam rozwiązania jak ogrzewać swój przyszły dom :). Po pierwsze w domu nie będzie gazu. W projekcie mam napisane, że musi być piec na paliwo stałe o mocy 24kW + grzejniki na ścianach. I teraz moje pytania: 1. Jaki kocioł najlepiej wybrać(pod względem paliwa, podajnik, bezpieczeństwo,bezawaryjność) ?? Czy ten na ekogroszek ?? 2.Czy mogę pomieszać, że w sypialniach będzie ogrzewanie na grzejnikach zrobione, a w łazienkach, salonie i kuchni będzie ogrzewanie podłogowe ?? 3. Czy mając piec na paliwo stałe, mogę podgrzewać cwu, a w okresie letnim przełączać na podgrzewanie elektryczne?? To takie na razie bardzo poglądowe pytania :) pozdrawiam, tdw Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 22 Lipca 2009 #2 Opublikowano 22 Lipca 2009 To tak poglądowo odpowiem :) , o tym musi zdecydować inwestor, czytając o zaletach i wadach ogrzewania grzejnikowego, podłogowego tu na forum. Cytuj
tedew Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor #3 Opublikowano 10 Sierpnia 2009 witam, dopiero teraz bo wrocilem z urlopu. Ok, zalety zaletami, ale mi chodzi o to czy mozna mieszac technologie - grzejnikowa z podlogowa ?? pozdr, tdw Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi