pawelV6 Opublikowano 21 Lipca 2009 #1 Opublikowano 21 Lipca 2009 Mam takie banalne pytanie dotyczące podłączenia grzejników. Jak jest różnica pomiędzy grzejnikami z bocznym lub dolnym podłączeniem ? Gdzieś wyczytałem , że te z dolnym podłączeniem grzeją słabiej jak identyczne z bocznym – ale nie wiem czy to prawda. Mój instalator powiedział mi , że dolne podłączenie grzejników stosuje się do pieców na olej i gaz , skoro ja chce mieć eko-groszek ( jestem w trakcie zakupu Taurus Gaur 25kW ) to musze mieć grzejniki (DeLonghi) z bocznym podłączeniem. Nie wiem ile w tym prawdy. Czy może zwycięża tylko chęć ułatwienia sobie pracy przez instalatora :) Proszę o opinię. Cytuj
Neo Opublikowano 21 Lipca 2009 #2 Opublikowano 21 Lipca 2009 Spokojnie możesz kupić dolne. W obiegu wymuszonym nie odczujesz różnicy a jednak estetyka takiej instalacji jest większa. Przy zakupie Gaura warto spytać o wyposażenie. Widziałem kilka ofert bez rusztu awaryjnego (niby za dopłatą). Pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi