Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Doplyw powietrza defro uni 50kw

PawelMarcin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
czy to spalanie jest prawidlowe, na zdjeciu widac ze silny plomien jest tylko po prawej stronie, doplyw powietrza jest tam wyraznie widoczny. Co z tym zrobic i czy ma tak byc?
pozdrawiam 
pawel
82506053_455208962049273_1931392564754120704_n.thumb.jpg.2c87ceaa4857c11be37f80f39972cb59.jpg

Opublikowano

Wyczyścić komorę powietrzną w palniku.

Opublikowano

Może być żle wklejony. Zajrzyj do DTR kotła. Nikt tu nie nosi w kieszeni schematów konstrukcyjnych palników.

Może odezwie się ktoś, kto już ten temat z tym palnikiem przerabiał.

Opublikowano

Tam nie ma co zle zlozyc. Jedynie co to "rogi" ustaw w plomien.

Ps. Ten palnik jest do du..

Ps2. Mozesz pokombinowac z innym deflektorem tak aby plomien nie szedl w gore tylko w bok lub w dol.

Opublikowano

A tak w ogóle to ten deflektor nie wisi centralnie nad palnikiem. 

Opublikowano

Tak jak pisał kolega wyżej @PioBin

Ja bym deflektor trochę podniósł wyżej i przesunął w prawo (widok na zdjęciu) blisko ścianki kotła.

"Rogi" od powietrza wtórnego dałbym aby dmuchały po bokach palnika (oczywiście w opał)

Z tego co pamiętam u mnie uszczelniało się silikonem połączenie rury podajnika z palnikiem

Opublikowano
5 minut temu, gilal napisał:

Z tego co pamiętam u mnie uszczelniało się silikonem połączenie rury podajnika z palnikiem

To jest istotne, u siebie przez "monterow" kotla upalilem tak slimak.

Opublikowano

Moze tego na zdjeciu tak nie widac ale powietrze leci na krawedzi i tam jest intensywny plomien. Dlatego przypuszczalem ze tam jest jakas nieszczelnosc.  Ja jestem tylko wynajmujacym i tego kotla nie obsluguje, nawet go nigdy nie widzialem wygaszonego. 
Przed sezonem bylo to wszystko rozbierane a w zeszlym roku jeszcze tego nie wynajmowalismy i nie mam porownania.  
pozdrawiam i dziekuje za uwagi

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.