Skocz do zawartości
IGNOROWANY

PODŁOGÓWKA, NIEDOGRZANE POMIESZCZENIA

yaro1984

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z dwoma najdalej oddalonymi pomieszczeniami od rozdzielacza na piętrze, mianowicie nie mogą przekroczyć temp 20st. Podłogówka jest ustawiona na zasilanie 50-55st powrót ok 45st. Piec się zdąży się wyłączyć bo temperatura na powrocie zostanie osiągnięta a w pomieszczeniach dalej 19st. Przepływ ustawiony na max 5l/m i dalej nic, podłoga zimna. Co może być przyczyną? Zapowietrzony układ ? teoretycznie piec sam to robi ale na rozdzielaczu odpowietrzniki sprawdzone i działają.   

Opublikowano

To kolega wpuszcza 55C w podłogę?

Zdrowia posadzce i mieszkańcom życzę!

Ale tak naprawdę to w tych pomieszczeniach wygląda na brak rur w posadzce - wielki przepływ, wysoka temp podana a tu nie grzeje!

Może czarna dziura tam wlazła?

Albo okna nie wstawione

Opublikowano

Rzeczywiście trudno w to wszystko uwierzyć. Może będzie łatwiej, jak autor wstawi chociaż zdjęcie rozdzielaczy? Może układ mieszający (o ile tam jest) żle podłączony?

Opublikowano

Albo wentylacja grawitacyjna i wieje zimnem:) ja tak miałem do czasu obrzędów gromnicznych i jej wyregulowania:)

Proponuję też kupić termometr na podczerwień albo laserowy i zmierzyć rzeczywista temperaturę podłogi. U mnie obecnie mam 24,2 a w pomieszczeniu 23

Wysłane z mojego TA-1021 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.