Mateuszkk Opublikowano 14 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Dzien dobry. Zakupiłem regulator Salus, ten najpopularniejszy, na 230v. Serwisant uruchomił piec i sluch po nim zaginął, od 3 tygodni nie mogę się dodzwonić aby poprosić o podłączenie regulatora. Proszę o poradę jak zrobić to samemu. Odbiornik Salusa ma przewod L i N oraz przewod na wejscia COM i NO. Po otwarciu pieca widzę trzy możliwości podłączenia przewodów no i com: 1. B. Off wg instrukcji do podłogówki. 2. RT 24v regulator - czyli tutaj? Tylko czy odbiornik Salusa jest jakimś transformatorem do niskiego napięcia? 3. Odbiornik eBUS. Zamieszczam zdj z pieca oraz kawałek z instrukcji. W jaki sposób podłączyć? pozdrawiam
sambor Opublikowano 14 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 14 Grudnia 2019 43 minuty temu, Mateuszkk napisał: przewod na wejscia COM i NO Podłączasz zaciski COM i NO zamiast czerwonej zwory na zaciskach RT 24V - napięcie 24V jest pobierane z kotła, Zaciski e-BUS w kotle muszą zostać wolne. .
gmaj22 Opublikowano 14 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Godzinę temu, Mateuszkk napisał: regulator Salus, ten najpopularniejszy, na 230v. A konkretnie? Model?
Mateuszkk Opublikowano 14 Grudnia 2019 Autor #4 Opublikowano 14 Grudnia 2019 2 godziny temu, sambor napisał: Podłączasz zaciski COM i NO zamiast czerwonej zwory na zaciskach RT 24V - napięcie 24V jest pobierane z kotła, Zaciski e-BUS w kotle muszą zostać wolne. . Dziękuję bardzo. 1 godzinę temu, gmaj22 napisał: A konkretnie? Model? Salus 091flrf.
gmaj22 Opublikowano 14 Grudnia 2019 #5 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Nieprzypadkowo pytałem, bo niektóre wymagają podłączenia styku BEZNAPIĘCIOWEGO. To musisz sprawdzić w instrukcji.
sambor Opublikowano 14 Grudnia 2019 #6 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Przecież to styk przekaźnika z Salusa "robi" za zworę na obiegu napięciowym kotła., sam styk jest beznapięciowy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.