Ediczorek Opublikowano 11 Grudnia 2019 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witam. Szukałem na innych tematach ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Palnik KIPI 20KW, sterownik ecoMAX 850. Temperatura zadana kotła 60stopni - dogrzewa do ok 40 stopni. Temperatura zadana CWU 50 stopni - dogrzewa do ok 37 stopni. Temperatura w pomieszczeniu ze sterownikiem pokojowym wynosi ok 20-20,5 stopnia. Ustawiona 22 stopnie i więcej (nic się nie dzieje). Grzejniki ciepłe ale nie gorące, a woda w kranie też nie jest gorąca. Czy ktoś może wiedzieć, w czym jest problem? Dom kupiliśmy w tym roku (stał nieogrzewany 3 lata) i wymieniliśmy piec z olejowego na pellet.
Gość robin60 Opublikowano 11 Grudnia 2019 #2 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Edi , już wszystko wiem. Twym problemem jest beznadziejnie , niechlujnie , byle jak wykonane przyłącze do kotła jak i sama instalacja CO. Tak mi mówi szklana kula którą sobie zakręciłem w głowie. Jedynym szczęśliwym w tym wszystkim jest Pan który Ci sprzedał kocioł i Pan który Ci go podłączył, a Tobie pozostało założyć gruby kożuch na grzbiet i wyczekiwać wiosny. Chłopie ogarnij się, opisz problem dokładnie jak się na tym nie znasz to zrób dobre foto swej instalacji przyłącza kotła załącz jakiś szkic, bo w innym przypadku nikt nawet Ci nie będzie współczuł.
Gość Visitor1230 Opublikowano 11 Grudnia 2019 #3 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Nic nie wiadomo. Jakie nastawy sterownika. Jaka instalacja, Jakie sterowanie temperaturami. Czy sa mieszacze. Powierzchnia domu. Ocieplenie czy jakies jest. itp. itd. Profil uzupelnij.
Ediczorek Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor #4 Opublikowano 11 Grudnia 2019 Panowie przepraszam. Profil uzupełniony. Jeżeli chodzi o ustawienia i instalację, to podeślę, jak wrócę do domu.
Ediczorek Opublikowano 12 Grudnia 2019 Autor #5 Opublikowano 12 Grudnia 2019 Dodaję zdjęcia instalacji. Czy coś jeszcze potrzebne?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.