Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kociol do 10tys

maniek130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gdzie znajdę na temat tego palnika konserwacja itp

Wybrałem sterownik skzp02 full

Czy to dobry sterownik pod ten palnik

Opublikowano

Bardzo dobry. Zobacz sobie na YouTube użytkownika: Kamil Miernik. On ma SKZP-02, palnik SV200 i tłumaczy wszystkie ustawienia. Powodzenia.

Opublikowano

Daj znac jak odpalisz kociol jak sie  sprawuje,spalanie itp. Pozdrawiam 

Opublikowano

ok, nie ma problemu,

obecnie jeszcze palę na tym metal fachu nieszczęsnym. spalanie worek 25kg starcza mi na 2,5 dnia nawet 3dni

grzeje 170mkw

worek tylko wrzucam, by sobie nie narobić roboty w poniedziałek jak będzie trzeba demontować ten metal fach

Ps sąsiedzi,  już się dopytuje i chcą obejrzeć ten sprzęt 

Opublikowano
W dniu 22.11.2019 o 20:41, maniek130 napisał:

Gdzie znajdę na temat tego palnika konserwacja itp

Wybrałem sterownik skzp02 full

Czy to dobry sterownik pod ten palnik

Na stronie firmowej wybierz swój kocioł Skamp-pv i na dole zakładka wyposażenie masz krótkie filmiki

Orientacyjnie co spalenie 1,5tony wyczyścić komorę napowietrzania palnika. Producent palnika sv200 zaleca co ok.3miesiące.

Na górze pod zdjęciami masz też odnośnik do instrukcji palnika, tam są też zdjęcia jak się to robi.

Samo czyszczenie komory na filmiku

Opublikowano

Pieklorz

ok , dzięki mam do Ciebie  pytanie na temat sterownika tego skzp 02 full bo na stronie ich pisze, że w zestawie koncówki do podłączenia pomp szt 4 ale nie znalazłem nic na temat przewodu, czy trzeba sobie kupić samemu i zarobić czy jest w zestawie

Opublikowano
Godzinę temu, maniek130 napisał:

spalanie worek 25kg starcza mi na 2,5 dnia nawet 3dni

grzeje 170mkw

Spalanie masz bardzo dobre wiele osob chcialo by takie miec oby Skamp wypadl rownie dobrze lub lepiej pozdrawiam

Opublikowano

może głupie pytanie, ale warto pytać

jutro jak przyjdzie kocioł i będzie stal na dworze, aż do 20 .00

to czy po podłączeniu lepiej się powstrzymać od rozpalenia go jutro , czy nie ma obaw, że się stanie coś

Pozdrawiam

Opublikowano

Schowaj tylko sterownik do domu i już. Reszta nie ma znaczenia. Elektronika co by nie było, lodówka, pralka czy telewizor nie powinny być odpalane jeśli stało w zimnym, wilgotny miejscu. Musi chwile postać w warunkach domowych.

Opublikowano

Witam, 

Piec doszedł tylko , że instalator mnie straszy, że nie da rady te piec 

Mała powierzchnia grzewcza  kotła bo tamten z rusztem wodnym miał 

Powierzchnię grzewczą 2.1 A ten ma tylko 1.4 

Ze piec będzie chodził na okrągło  bez swpowczynku. 

Pozdrawiam 

Opublikowano

2,1 powierzchni mają kotły o mocy 18-19kW które ogrzewają dużo większe powierzchnie użytkowe ocieplonego obiektu jak ok 150mkw

Faktycznie zadaniem sterownika z modulacją mocy, który powinien zgodnie z przepisami być przy kotle 5ej klasy jest dążenie do pracy ciągłej. Tyle, że realizuje to przez zmiany ilości powietrza oraz paliwa w jednostce czasu.

Do spoczynku dążą stare sterowniki dwustanowe dedykowane do starszych kotłów 3ej i niższej klasy. Sterownik ma tzw tryb interwałowy który polega na takiej dwustanowej jeździe. Tj pełen gaz do zadanej i postój. Nie te czasy...

Nie wspominam już o tym, że przepisy od ponad 2lat zabraniają rusztów wodnych... Do takiego wehikułu przyszlaby kontrola i naklejka wymienić do 2024

Opublikowano

Spokojnie da rade ja mam kociol 35 kw ktory obecnie jak sterownik pokazuje chodzi na 7 kw,mrozow minus 30 mamy bardzo malo dni.Na rozgrzanie wody w instalacij troche pochodzi na wysokich obrotach a potem to tylko uzupelnianie ciepla pozdrawiam daj znac jak spalanie sie ma do poprzedniego kotla pozdrawiam 

Opublikowano

Witam, 

Pozdrawiam 

Kolego nie gniewaj się ale pilnuj co robi ten gość bo gadkę ma typowego Janusza. 

Gość Visitor1230
Opublikowano

Witam, 

Pozdrawiam 

A ruszt wodny w kotle to nieporozumienie. Spelnia przede wszystkim role generatora sadzy. I bardzo dobrze ze tego pseudowynalazku juz nie wolno montowac. Ten twoj Instalator powinien wybrac sie do szkoly. Kociol ma pracowac na mocy dopasowanej do zapotrzebowania. A nie stac. I fajczyc wegiel w podtrzymaniu.  Wtedy moze byc ekonomicznie

Opublikowano

No wlasnie ja tak posluchalem takiego Janusza i mam 35 kw.. tak sobie mysle to powinno byc przez prawo scigane zakladanie dwa razy wiekszego kotla niz zapotrzebowanie pozdrawiam 

Opublikowano

A co z nim nie tak? Jak tak zostawisz na posadzce to będzie ok. Ale jak już zamonujesz w instalację to nie wiadomo czy nie wybuchnie. no i ten teflon...... Jakoś dziwnie mi wygląda

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Prawie zrobione,  jeszcze zalanie wodą i odopowietrzyc wszystko

Ile się na marudził instalator na temat sterownika itp po co Ci czujnik spalin po co Ci to po co tamto 

20191127_062710.jpg

20191127_062715.jpg

20191127_062815.jpg

Opublikowano

Kolego przerabiałem temat 4d u rodziców, chociaż hydraulik zapewniał że pompa przewałowa niepotrzebna. Jest potrzebna. Czujnik pogodowy zamontowany?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.