Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kociol do 10tys

maniek130

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PROSZĘ O ODPOWIEDŹ

PO CO TA POMPA

I CZY NA PEWNO MUSZE JA MIEĆ

MUSZĘ MIEĆ JAKIEŚ PODSTAWY BY KAZAĆ JĄ ZAŁOŻYC

Opublikowano
59 minut temu, maniek130 napisał:

PO CO TA POMPA

Aby działało

59 minut temu, maniek130 napisał:

MUSZĘ MIEĆ JAKIEŚ PODSTAWY BY KAZAĆ JĄ ZAŁOŻYC

Podstawą jest to że teraz nie działa i jak nie założysz to nie będzie działać... ¯\_(ツ)_/¯

Yaro.

Opublikowano

Bez pompy na powrocie sterownik nie będzie modulowal prawidłowo oraz nie zapewniasz ochrony powrotu. 26ca778408e851e2e6ed30f92f41623c.jpg16f2b3c31b83faa7f2fd1e6007330dd8.jpg

Opublikowano

Dla mnie to jest ciężko do policzenia. Zależy ile jest z tym roboty. A coś takiego to nadal niestety praca jest nieskończona. Ale nie przejmuj się, musisz być twardy i pokazać gościowi co trzeba poprawić. U rodziców najpierw źle zamontował zawór, potem nie dołożył pompy chociaż prosiłem z stękał że czujnik pogodowy niepotrzebny. Na drugi dzień potraktowałem go ostrzej i ze schematem w ręku pilnowałem jego roboty. Takie mamy czasy.

Opublikowano

jak powiedziałem, że ma tak być z pompą to powiedział dodatkowa kasa albo najlepiej jak sobie zrobię sam

za to mam zapłacić już 1300zł bez materiału

Opublikowano

To moim zdaniem sporo za taką robotę.  Kocioł ma podłączyć wg obowiązujących norm i zgodnie ze sztuką a 4d  bez dodatkowej pompy krótkiego obiegu prawidłowo działać nie będzie. I takiego stanu rzeczy jak u moich rodziców mieć nie będziesz:

IMG_20191108_092617.thumb.jpg.212d73ebae8b88db2860cefe05ef9ddd.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.