Didek Opublikowano 8 Listopada 2019 #1 Opublikowano 8 Listopada 2019 Witam, posiadam zawory termostatyczne firmy Herz, w jednym zaworze po maksymalnym zakręceniu, trzpień zaworu zablokował się na równo z nakrętką. Mam do Was pytanie, czy muszę spuszczać wodę z układu żeby go wyciągnąć.
gmaj22 Opublikowano 8 Listopada 2019 #2 Opublikowano 8 Listopada 2019 Nie musisz. Spróbuj wyciągnąć ale nie za mocno, żeby z dławika się nie wysunął. Psiknąć WD 40, rozruszać. Głowica dedykowana do zaworu? Na lato została pewnie na max zakręcona.
Didek Opublikowano 8 Listopada 2019 Autor #3 Opublikowano 8 Listopada 2019 Głowica dedykowana, na lato odkręcony był na maxa. Żonka wietrzyła pokój i zakręciła zawór i tak już pozostał :( Od góry jest nakrętka, czy mogę ja odkręcić ?
ayo007 Opublikowano 9 Listopada 2019 #5 Opublikowano 9 Listopada 2019 Miałem identyczną sytuację i też z zaworem Herza, okręciłem głowicę i udało się go rozruszać..tak więc próbuj...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.