Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik pokojowy

Aneta1057

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
34 minuty temu, Aneta1057 napisał:

Dziękuję Panu baaaardzo. Mamt zawór trójdrozny z ręcznym sterowaniem.

Jeśli to ten zawór, który widać za  "prawym-tylnym" narożnikiem zasobnika, to wygląda mi raczej na 3D termostatyczny. 

Najlepiej, gdyby autor/ka dała zdjęcie tego zaworu 3D. 

Jak pisze kol @Snurq grzech nie wykorzystać opcji obniżenia temperatury za mieszaczem po dogrzaniu pomieszczenia, skoro jest pokojówka oraz sterownik kotła obsługuje siłownik mieszacza.

Opublikowano

Ten 3D jest w funkcji rozdzielacza i dogrzewa powrót.

Ale co innego mnie niepokoi. Jedyne zabezpieczenie kotła, jakie widzę to zawór bezpieczeństwa. Domyślam się, że naczynie otwarte znajduje się na pionie za 3D ( o ile w ogóle jest)

Dopóki nie zostanie to wyjaśnione ODRADZAM przekręcania zaworu 3D w lewo, aby zamknąć pion. 

I ścigać tego, kto to zrobił, aby poprawił jak należy.

Opublikowano

Oj .....sterowanie tym 3D to ...... Dziwi mnie dlaczego instalatorzy robią ludzi w balona, na dokładkę stwarza to niebezpieczeństwo utraty zdrowia a nawet życia.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam ponownie! Mam jeszcze pytanie jak zmniejszyć ilość spalanego paliwa przy tej instalacji którą mam. Czy regulator pokojowy w tym pomoże. Około 35 kg na dobę przy tych temp to za duzo.

Opublikowano

Tylko 35kg?  U mnie bez termostatu brał dwa worki czyli 50kg!  :D 

Czym prędzej montuj termostat, najlepiej bezprzewodowy - łatwo dobrać mu najlepsze umiejscowienie w domu.

Opublikowano

Nie sterownik bo sterownik masz na piecu tylko termostat pokojowy. 

Przejrzałem temat od początku - moja rada:

Anetko, zaproś jakiegoś człowieka który potrafi ustawić piec, sterownik i termostat pokojowy....

Najwyżej zapłacisz parę złotych które wrócą się bardzo szybko na zaoszczędzonym opale

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.