Skocz do zawartości
IGNOROWANY

k1pv4 +afriso rozregulowywuje się

Irek11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 9.11.2019 o 13:12, Irek11 napisał:

Witam 

W poniedziałek zadzwoniłem do Afriso,  Pani powiedziała mi że oczywiście mogę siłownik zareklamować ale oni sprawdzają tylko czy po podłączeniu zasilania siłownik zamyka i otwiera się do końca (super serwis) i że mieli kiedyś podobny przepadek ale była to wina sterownika. Sam zbadałem kilak razy pod obciążeniem i bez siłownik zamyka się i otwiera w czasie 125 s. Zadzwoniłem do Techa (raz 30 min.czekania i 2 min rozmowy i mnie rozłączyło, drugi raz 15 min. czekania i odebrał gość którego interesowała tylko temp. zadana i bieżąca , nie zapytał nawet o model sterownika i jakie oprogramowanie po 15 min zakończyłem bezsensowną rozmowę, za trzecim razem trafiłem na konkretnego gościa) za jego zaleceniem zmieniłem temp. min powrotu z 50 na 45 stopni, kontrola  temp z 30 na 120 sek, min otwarcie z 5 na 2 stopnie i wszystko działa ok. Zdaje sobie sprawę że przez te nastawy zawór będzie rzadziej się przestawiał i to przynajmniej o 6 razy ale będę pomału zmieniał nastawy i obserwował.

Kolego pamiętaj, że wskazania na tarczy siłownika i w sterowniku będą zawsze inne. Przyjrzyj się  odległości 0-10 i 90-100% - są szersze niż pomiędzy 10-90%. U mnie przy wskazaniu w sterowniku około 20%, tarcza pokazuje 10. Ja mam inny sterownik ale też mi się rozjeżdżał. Ale to już inny temat.

Opublikowano

A u mnie pokazuje tyle samo w sterowniku i tyle samo na skali silownika. 

Zawór i siłownik Afriso. 

Opublikowano

a co tu ustawiać, wpisać tylko poprawnie czas otwierania siłownika, u mnie 120s i to wszystko. Pompa nie ma nic do rzeczy.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.