sambor Opublikowano 16 Października 2019 #26 Opublikowano 16 Października 2019 Typowo prostackie podejście, działa to niech działa , ale nie ważne czy prawidłowo - to tak samo jak hamulce samochodzie - mogą hamować na drodze 40m , mogą też hamować na drodze 2x dłuższej - ale hamują, podobnie wiele innych nie mniej ważnych spraw. Sam byś takiego rozwiązania na cienkim pexie nie chciał ale innym to wciskasz kit że jest OK. Miejsce podłączenia jest prawidłowe, ale sama rura już nie!
Gonzo19 Opublikowano 17 Października 2019 #27 Opublikowano 17 Października 2019 Oczywiście, że nie zrobiłbym to w taki sposób. Nawet nie podlaczylbym w takim miejscu i takiego naczynia. Wstawialem zdjęcie jak ja mam. Tylko naczynie przepływowe i bezpośrednio na rurze doprowadzajacej zimną wodę do bojlera. Kitu nie wciskam. To co ma, będzie działało prawidłowo. Być może nie jest zgodnie z przepisami, ale działać będzie. Myślę, że autor sam wyciągnie wnioski co ma zrobić. Czy zostawić jak jest, czy zmienić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.