Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zapowietrzona instalacja C.O.

jurkus7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem tu nowy także proszę o wyrozumiałość . Mam problem z instalacja C.O. taki że cały czas jest zapowietrzona przynajmniej ta mi się wydaje ponieważ gdy odpalę pompy słychać w instalację przewalająca się wodę i bulgotanie. Wykonując instalację wzorowałem się schematem z Kamenu ( kamen-schemat-uklad-otwarty). Moja instalacja natomiast wygląda jak załączony schemat (Instalacja CO 07.2019). Prosiłbym o poradę czy instalacja jest dobrze zrobiona lub ewentualnie co przerobić by się nie zapowietrzała.

p.s. na schemacie wysokości elementów są zachowane mniej więcej jak to jest w rzeczywistości.

Z góry dziękuję

kamen-schemat-uklad-otwarty.png

Instalacja CO 07.2019.jpg

Opublikowano

Zbiornik wyrównaczy - wyżej - ok 50cm nad grzejnik, rurę do niego obowiązkowo na zasilanie !

brak zaw zwrotnego obiegu CO, 

Po co różnicowy - pewnie aby kasę wydać

Jak odpowietrzyłeś podłogówkę na piętrze?

Ona będzie się ciągle zapowietrzać!

Opublikowano

Zbiornik wyżej nie dam rady chyba że na strych wyrzucę . 

Jeżeli dam zawór zwrotny na zasilanie nie pójdzie mi grawitacja po to też jest roznicowka , wiadomo są to sytuację w razie awarii prądu taki był zamysł.

Właśnie chodzi mi o podlogowke też czy nie zamienić zasilanie z powrotem wtedy jest realne chyba żeby się odpowietrzyla dobrze myślę ?

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Czy ktoś mi podpowie co z ta podłogówka??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.