Gość Opublikowano 4 Października 2019 #26 Opublikowano 4 Października 2019 @witek1234 Akurat wszedłem w temat:) Mówisz masz:
olo1991 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #27 Opublikowano 4 Października 2019 13 minut temu, witek1234 napisał: Olo, ten sterownik to taka średnia półka, nie dwustan ale i nie rasowy . To że piszą że posiada funkcję pid to takie twierdzenie na wyrost. To taki pseudo pid i tym się za bardzo nie kieruj. Plus jest taki że można ustawić minimalne obroty a to już krok do przodu. Zrobisz jak zechcesz. A paliłes kiedyś sposobem kroczacym? Może to Cię zaciekawi. Dałbym Ci linka do moich filmików jak działa sterownik z PID ST 81 ale nie mam kompa bo padł. Jeżeli masz chęć to w dziale o kotłach zasypowych na stronie 14 jest temat " Piec Górnego Spalania Uks-N A Sterownik Pid Z Czujnikiem Spalin-Za i Przeciw". Filmiki na 4 i 5 stronie. Pisownia tematu dokładnie taka jak napisałem. Prośba do kolegi Jamjestcichy, może Ty podlinkujesz bo oglądałeś ? A możesz napisać coś o paleniu z góry ? Albo podać jakiś sensowny link ? Chyba jednak narazie nie będę kombinować i kupię jakiś lepszy miarkownik. Może coś polecasz? ;)
Gość Visitor1230 Opublikowano 4 Października 2019 #28 Opublikowano 4 Października 2019 https://czysteogrzewanie.pl/jak-palic-w-piecu/jak-palic-czysto-weglem/ https://czysteogrzewanie.pl/ Jest tam tez ekstremalny pokaz palenia z dmuchawa :)
olo1991 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #29 Opublikowano 4 Października 2019 Hm.. z tego co widzę mój kocioł jest dolnego spalania więc palenie od góry odpada..
Gość witek1234 Opublikowano 4 Października 2019 #30 Opublikowano 4 Października 2019 Dzięki Jamjestcichy:) Olo, pisałem odpowiedź, ale skoro zauważyłeś że masz dolniaka, to po temacie. Tylko jedno pytanie, dolniak bo taką ma konstrukcję, czy dolniak bo w instrukcji napisali żeby sypać węgiel na żar? Czy może dlatego że po prostu Ty palisz od dołu? Narka. Olo, przecież Jamjestcichy podał jak na patelni link. WYSTARCZY KLIKNĄĆ W NIEGO :)
olo1991 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #31 Opublikowano 4 Października 2019 9 minut temu, witek1234 napisał: Dzięki Jamjestcichy:) Olo, pisałem odpowiedź, ale skoro zauważyłeś że masz dolniaka, to po temacie. Tylko jedno pytanie, dolniak bo taką ma konstrukcję, czy dolniak bo w instrukcji napisali żeby sypać węgiel na żar? Czy może dlatego że po prostu Ty palisz od dołu? Narka. Z tego co widzę to jedyny wylot spalin jest od dołu . O instrukcji to chyba mogę sobie pomarzyć. ..
Gość witek1234 Opublikowano 4 Października 2019 #32 Opublikowano 4 Października 2019 Powstrzymam się od komentarza..Hecowne jest to, że palisz w tym kotle i dopiero teraz zauważyłeś że to ds. Pogrywasz w kulki . Ciekawe kto tu jeszcze udzieli ci rady. Miłej zabawy.
Animus Opublikowano 4 Października 2019 #33 Opublikowano 4 Października 2019 2 godziny temu, olo1991 napisał: A możesz napisać coś.Może coś polecasz? ;) Ja proponuję zacząć od montażu termometru na czopuchu, możne się okazać, że ten kociołek trzeba zezłomować, żeby właściciel mógł się podnieść z długów zaciąganych corocznie na ogrzewanie.
olo1991 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #34 Opublikowano 4 Października 2019 Widzę że bardzo łatwo jest Wam oceniać człowieka nie mając pojęcia kim jest. Niestety nie jestem wszechwiedzacy i jestem jeszcze zielony w tych sprawach. Życie zmusiło mnie do tego aby w domu wszystko robić sam. I po to jestem na tym forum. Dziękuję wszystkim za porady.
Gość Opublikowano 4 Października 2019 #35 Opublikowano 4 Października 2019 Każdy był zielony. Radzę zrobić zdjęcia kotła w środku/wylotu spalin itd by łatwiej było doradzić.
robinet Opublikowano 4 Października 2019 #36 Opublikowano 4 Października 2019 Oburzasz się na wszystkich, którzy nazywają po imieniu Twoje błędy lub zaniechania. Nie chciałbym mieć sąsiada, który dla swojego dobra, ma za nic dobro innych.
olo1991 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #37 Opublikowano 4 Października 2019 37 minut temu, robinet napisał: Oburzasz się na wszystkich, którzy nazywają po imieniu Twoje błędy lub zaniechania. Nie chciałbym mieć sąsiada, który dla swojego dobra, ma za nic dobro innych. A jakie są moje błędy i zaniechania możesz mi wytłumaczyć ? Jeśli chodzi o dymieniez komina to skąd mam wiedzieć czy nie będzie to kopcic mniej niż dotychczas ? Jakoś u sąsiada była dmuchawa i nie zauważyłem żeby kopcil jak parowóz... jeśli o to Ci chodzi... nie mam zamiaru zadymic całej dzielnicy bo nie o to chodzi ...
Gość Trener40 Opublikowano 4 Października 2019 #38 Opublikowano 4 Października 2019 1 godzinę temu, robinet napisał: Twoje błędy lub zaniechania. Nie bronię autora jego pomysłu, ale wypunktuj te błędy i zaniechania... do których jeszcze nie doszło....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.