marcin459 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #51 Opublikowano 4 Października 2019 Sambor nie wiem dlaczego twierdzisz ze robie jaj. Próbuje wyprostować swoje centralne po jak fachwcu za którego sie uważał. Nie zam sie na sie aż tak na hydraulicy dlatego próbuje zrozumieć to na chłopski rozum. Oczywiście poprawie wszystko według waszych wskazówka na wcześniejszych schematach. Myślałem ze to dobry pomysł z tym obiegiem piszesz, ze nie ok dziekuje ale mozesz napisać dlaczego? W takim razie przepinam zasialenie podlogowki a kotłową montuje na powrocie 4D potwierdz czy dobrze rozumie ok. Z góry dziekuje za zainteresowanie.
sambor Opublikowano 4 Października 2019 #52 Opublikowano 4 Października 2019 Zrób tak teraz napisałeś i popatrz trochę jak to działa.
marcin459 Opublikowano 4 Października 2019 Autor #53 Opublikowano 4 Października 2019 Ok. tak zrobię Dzięki
marcin459 Opublikowano 22 Października 2019 Autor #54 Opublikowano 22 Października 2019 Witam gremium wczoraj przerobiłem podłączenie swojego kotła według wskazówek i sugestii kolegów, oczywiscie wszystko jak na schematach. Ale nie powiem jak to śmiga na dworze ponad 20 czekam na ochłodzenie ;-)...pozdrawiam
marcin459 Opublikowano 30 Października 2019 Autor #55 Opublikowano 30 Października 2019 Hej witam ponownie. Przerobiłem podłączenie według schematu jest duża poprawa ale jest ALE... opiszę o co chodzi moje ogrzewanie nie chodzi non stop to termostat w domu załącza lub rozłącza ogrzewanie i teraz mam problem gdy termostat daje sygnał, że trzeba dogrzać dom pompki startują a siłownik się powoli otwiera. Według charakterystyki pogodowej temp. za siłownikiem powinna być 35-40 ale przy starcie otwiera się na koło 60 % temp. w ogrzewanie często 50-60 stopni pytanie dlaczego się tak mocno otwiera? Później faktycznie się przymyka ale na początku sporo się otwiera i wychładza niepotrzebnie kociął. Trochę korygowałem ustawienia mieszacza w sterowniku ale nic się wiele nie zmienia. Wcześniej bez pomy kotłowej siłownik nie otwierał się za mocno bo ochrona powrotu teraz gdy powrót dogrzany to otwiera za mocno..... Jakieś pomysły???
Zbyszko125 Opublikowano 2 Listopada 2019 #56 Opublikowano 2 Listopada 2019 Dlaczego grzejesz chatę na zasadzie ON/OFF ? Grzej na zasadzie NONSTOP tylko mocniej/słabiej. Pompa CO włączana , siłownik daje temp na obieg grzewczy taka jaką potrzebna do nie wystudzenie chaty.Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
Snoopi21898 Opublikowano 2 Listopada 2019 #57 Opublikowano 2 Listopada 2019 Przebudowa instalacji 2019:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.