wojciech237 Opublikowano 2 Marca 2019 #1 Opublikowano 2 Marca 2019 Kupiłem sobie zgrzewarkę do PP, żeby zrobić sobie samemu instalację pod łazienkę. W instrukcji jest napisane, że zarówno rurę jak i kształtkę trzeba umieścić w zgrzewarce a potem szybko złączyć. Moja rura jednak jest przytynkowana, jest w murze odkułem trochę tynku ale trudno będzie umieścić ten koniec w zgrzewarce. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi. To była łazienka na poddaszu do zrobienia później. Jak to teraz połączyć?
Tsport Opublikowano 2 Marca 2019 #2 Opublikowano 2 Marca 2019 Nie ma innej opcji jak odkuc rurę. Musisz jakoś podejść zgrzewarka. Wysłane z mojego F5122 przy użyciu Tapatalka
sambor Opublikowano 2 Marca 2019 #3 Opublikowano 2 Marca 2019 Trzeba grzać oba elementy jednocześnie Nagrzanie tylko jednej strony nic nie daje
KubaSko Opublikowano 3 Marca 2019 #4 Opublikowano 3 Marca 2019 Dwie zgrzewarki, w jednej grzejesz rure w scianie w drugiej złączkę, albo jak masz mozliwosc przesunięcia kamienia, to jedna zgrzewarka wystarczy.Jeden kamien normalnie na koncu zgrzewarki i tym grzejesz rure w scianie a drugi kamień w stronę rękojeści i tu wkladasz ksztaltke
g69 Opublikowano 3 Marca 2019 #5 Opublikowano 3 Marca 2019 wojciech237 nie napisałeś jaką kształtkę chcesz zgrzać.Bo jeśli trójnik w istniejącą zatynkowaną rurę to trochę trzeba będzie pokombinować.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.