Fufuta Opublikowano 28 Maja 2009 #1 Opublikowano 28 Maja 2009 Witam Mój problem pojawił się wraz z zakupem mieszkania w bloku należącym do wspólnoty , która po 2 m-cach zlikwidowała kotłownię. I tu nasuwa się pytanie jak mam ogrzać to mieszkanie ? Po osiedlu grasują firmy proponujące montaż instalacji zasilanych gazem , ja skłaniam się na opalanie drzewem / węglem . Mieszkanie pow. 60 m kw mieści się na parterze , pod kuchnią w której jakieś 10 lat temu stała kuchenka opalana drzewem posiadam piwnicę o pow. ok 7 m kw ( szyb kominowy powinien się w niej znajdować ) , posiadam także drugą w której można składować opał . Proszę o radę , czy możliwe jest wykonanie instalacji zasilanej opałem stałym w tych warunkach , czy jednak zakładać tą zasilaną gazem ? Cytuj
AdamGuitar Opublikowano 28 Maja 2009 #2 Opublikowano 28 Maja 2009 Pomieszczenia masz to możesz montować kocioł na paliwo stałe. Trzeba tylko sprawdzić drożność komina oraz spełnić wymogi dla kotłów węglowych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi