Gość miki1212 Opublikowano 8 Lutego 2019 #1 Opublikowano 8 Lutego 2019 To tak zwany Celebrity marketing, kiedyś to miało inną nazwę. Przykład ile szkody mogą narobić ludzie nie mający pojęcia w temacie, który poruszają. Fachowcy od tańczenia i śpiewania podbijają wieś, bo oni się znajo a my to gupie chopy ze wsi :)
SONY23 Opublikowano 8 Lutego 2019 #2 Opublikowano 8 Lutego 2019 Problemem jest to, że część mediów nie jest propolska, żeby nie powiedzieć, że jest antypolska. Oczywiście monopol mediów to koniec wolności i demokracji, ale równie groźna jest sytuacja gdy ewidentnie nieprzychylne nam siły hasają sobie bez jakiejkolwiek kontroli... A co do celebrytów, to przed wojną było na taki typ ludzi inne określenie. "komedianci"... Może i cieszyli się popularnością ale nikt nie traktował ich jak wyroczni... Może warto zadać sobie stare pytanie. Kto jest głupszy ? Głupiec, czy ten co za nim idzie ? A co do dzików i rolników. Wielu mieszczuchów pewnie się zdziwi ale przemożna większość ludzie na wsi kocha dzike zwierzęta i przymyka oko na sarny, zające czy nawet łosie dokarmiające się na ich uprawach. Te gatunki jedzą tyle ile potrzebują a niszczą przy okazji niewiele. Niestety dzik to " świnia" dosłownie i w przenośni... To co zjada w uprawie to pikuś, ale przy okazji niszczy dosłownie 100 razy więcej niż potrzebuje. Klasyczny wandal w dodatku inteligentny i przystosowujący się do kolejnych środków użytych przeciw niemu...
Gość miki1212 Opublikowano 8 Lutego 2019 #3 Opublikowano 8 Lutego 2019 Ostatnio na zebraniu wiejskim z wójtem ludzie mocno interweniowali bo dzików jest co niemiara matka z małymi dziećmi spotkała stado na drodze do szkoły była blada jak to opowiadała, w gazecie gminnej nawet jest art jak postępować w przypadku spotkania dzika normalnie plaga, na szczęście odstrzał dzików już ruszył nawet słychać czasami :) Wczoraj naliczyłem 50 saren z czego kilkanaście sztuk zdewastowało mi ogrodzenie po raz kolejny, sarny sa tak zdeterminowane z głodu, że forsują u nas ogrodzenia nikt ich nie dokarmia. U nas działają ekolodzy ale widać nie dokarmiają oni tylko po kasę przyjeżdżają jak jest inwestycja. Jak tak dalej pójdzie to trzeba będzie im złożyć wizyte i spytać dlaczego chłopcy w rurkach siedzą w miescie w ciepełku i nic nie robią dla zwierząt oprócz nadawania im praw wszelakich :)
SONY23 Opublikowano 8 Lutego 2019 #4 Opublikowano 8 Lutego 2019 Podejrzewam, że sarny uciekają z lasów ze strachu przed wilkami. Tak wilkami. U nas ludzie spotykają już wilki w biały dzień. Sam też miałem taką przyjemność. Zanim włączyłem aparat w telefonie był już z 30 metrów dalej i nic na ujęciu nie dało sie zobaczyć. Ciekawe, co by było jakby zamiast mnie było jakieś dziecko...
drewniak Opublikowano 8 Lutego 2019 #5 Opublikowano 8 Lutego 2019 Dzieci bez opieki dorosłych nie powinny same chodzić, a tym bardziej po lesie. Naczytałeś się w młodości o czerwonym kapturku i teraz panikujesz. Nie słyszałem ani nie czytałem, żeby wilki a napewno nie jeden zaatakowały człowieka a psy często. Niech sobie żyją bo mają prawo, nie wyborcze , ale do życia na wolności. Jak będzie ich zbyt dużo to może będzie odstrzał. Saren, jeleni i dzików jest natomiast za dużo i robią szkody w lesie ,i na polu, więc się poluje na nie. W mojej okolicy gdybym powiedział, że u rolnika szkoda niewielka to by mnie zlinczowali.
sambor Opublikowano 8 Lutego 2019 #6 Opublikowano 8 Lutego 2019 35 minut temu, drewniak napisał: W mojej okolicy gdybym powiedział, że u rolnika szkoda niewielka to by mnie zlinczowali. W mojej okolicy - park narodowy, to rolnicy specjalnie robią uprawy przy samym lesie i później występują o odszkodowania - sprawa jest dużo bardziej opłacalna niż sprzedaż ewentualnych plonów z tych pól.
SONY23 Opublikowano 8 Lutego 2019 #7 Opublikowano 8 Lutego 2019 Może od parku coś dostaną bo od kół łowieckich to tyle co od kościoła...
Gość miki1212 Opublikowano 8 Lutego 2019 #8 Opublikowano 8 Lutego 2019 1 godzinę temu, drewniak napisał: Niech sobie żyją bo mają prawo, nie wyborcze , ale do życia na wolności Człowiek za prawo do wolności niestety musi bardzo dużo płacić i tylko niewielu na świecie stać. Natomiast mnie żaden dzik jeszcze nie spytał w lesie czy ja mam jakieś prawa. Tutaj nie chodzi o wolność bo nikt w Polsce nie zamyka leśnych zwierząt w klatkach żeby trzeba było im prawa wolności nadawać tutaj chodzi o to, że idą w szkodę czyli staja sie szkodnikiem tak jak smog bo widocznie mają większe prawa. Tutaj widać wyraźną niespójność ekologów. 1 godzinę temu, drewniak napisał: Dzieci bez opieki dorosłych nie powinny same chodzić, a tym bardziej po lesie No widzisz w jakich ja szczęśliwych czasach żyłem za młodu bo jeszcze dwie dekady temu po lasach się biegało z łukami albo grało w chowanego i żadnego rodzica z nami nie było dzisiaj niestety prawo do wolności jest mniejsze niż te prawa zwierząt.
kansy Opublikowano 23 Kwietnia 2019 #9 Opublikowano 23 Kwietnia 2019 Dziś te dzieci to wolą przed komputerem spędzać swój wolny czas niż się bawić w chowanego, a rodzice też czasu nie mają bo wiecznie tyrają.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.