Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kto montuje wasze kotły na pellet na terenie Katowic? Proszę o wskazówki

Łukasz89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przejść z ogrzewania węglowego na pellet w domu jednorodzinnym i szukam fachowca/firmy która specjalizuje się w instalacji i mogłaby doradzić w wyborze odpowiedniego kotła oraz dostosowaniu warunków pomieszczenia do montażu takiego rodzaju ogrzewania. Jestem zupełnym laikiem w tym temacie. Czy ktoś mógłby podsunąć jakiegoś specjalistę w tej dziedzinie na terenie Katowic/Śląska?

Opublikowano

Mamy tu kolegę @Puławiak. Działa od Bałtyku po Tatry, dosłownie.

Fachowiec godny polecenia. Wyslałem info na priv.

Opublikowano

Kocioł to był, jak gestapo weszło do mieszkania.

Opublikowano
W dniu 10.01.2019 o 19:30, Trener40 napisał:

..., tylko, że on montuje kotly, a nie piece.

Piece też montuje.

Poszukaj na forum użytkownika Klaudiusz3 jest ze śląska nie wiem jak z wyborem kotła ale z instalacją może Ci pomoże. A jak nie to Puławiak Ci ogarnie od A do Z.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 14.01.2019 o 23:14, michalwa napisał:

Piece też montuje.

Poszukaj na forum użytkownika Klaudiusz3 jest ze śląska nie wiem jak z wyborem kotła ale z instalacją może Ci pomoże. A jak nie to Puławiak Ci ogarnie od A do Z.

Rozmawiałem z tym Panem, rzeczywiście ma on sporą wiedzę na temat pelletu, zarówno jeśli chodzi o wybór kotła jak i o samą instalację oraz proces grzewczy. Dziękuję za podpowiedź i polecam wszystkim użytkownika Klaudiusz3

Opublikowano

To co Ci polecił? 

Opublikowano

Czyli Kipi na Plumie.

Opublikowano

Czyli tradycyjnie jakość w parze z ceną. I nie ma co tego negować.

Opublikowano

Ale ja wcale tego nie neguję.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam szanowne grono ,piszę tak dla wyjaśnienia bo może wypowiedź autora tematu jest za bardzo ogólna na mój temat oczywiście chodzi mi tu o słowa polecił Witkowskiego ,do końca tak nie jest bo jeśli klient ma swój typ kotła i jego konfiguracji to nie ma nic na przeciw aby taki kocioł zainstalować ,ale jak dzwoni klient i oczekuje pomocy w doborze kotła pyta o zarys cen na rynku to przedstawiam kilka możliwości i kilka konkretnych typów kotłów a zarazem cen i nie chodzi tu o stronniczość w sprzedaży tylko kotłów Witkowskiego .

Druga sprawa jest taka że lubię montować kotły z sterownikami które znam, ułatwia to uruchomienie takiego kotła jak i jego serwisowanie w przyszłości i własnie z kotłami Witkowskiego mogę tak zrobić i nie ukrywam że jest to duże udogodnienie do klienta ,przychodzę montuję odpalam podbijam gwarancję i tak na prawdę pozostaje tylko cieszyć się nowym kotłem .

Trzecia sprawa to fakt że nie każdy klient chce kocioł za 12 tyś > złoty i tak na prawdę w tych czasach to własnie cena jest głównym argumentem do zakupu kotła ,a osobiście uważam że właśnie to co przed mówca napisał że dobry stosunek ceny do jakości bo kotły robią solidne a i kipi +plum są dobrym zestawem i nie musimy się za nie wstydzić .

pozdrawiam .

Opublikowano

Ustawiasz kocioł analizatorem po odpale?

Opublikowano

Ja osobiście nie posiadam analizatora , ale jeśli są ku temu wskazania czyli duże spalanie usługę wykonuje serwis kipi , moim obowiązkiem jest kocioł uruchomić jeśli coś się dzieje niedobrego kipi ma własny serwis i oni osobiście interweniują .Wstępne ustawienia robię pod kolor płomienia a po kilku dniach można sugerować się kolorem wymiennika.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.