emeyti Opublikowano 5 Stycznia 2019 #1 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam, otóż mam zamontowaną wyżej wymienioną pompę na CO. Pompa wskazuje cały czas 40 W poboru, co może być przyczyną? Piec z podajnikiem na ekogroszek 20 Kw, zawór zwrotny trójdrożny, druga pompa na CWU. Dom ok 200 m², dziesięć grzejników i w dwóch pomieszczeniach ogrzewanie podłogowe.
kiminero Opublikowano 5 Stycznia 2019 #2 Opublikowano 5 Stycznia 2019 A co byś chciał żeby pokazywała?
emeyti Opublikowano 5 Stycznia 2019 Autor #3 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Mam rozumieć, że jak mam pompę ustawioną na obieg grzejnikowy, to obojętnie na jakim biegu zawsze będzie wskazywać 40 Watt?
sambor Opublikowano 5 Stycznia 2019 #4 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Weź porównaj moc pompy z wydatkiem ( ilością pompowanej wody) - powinieneś mieć określone ile twoja instalacja potrzebuje wody / h i wtedy możesz sprawdzić czy z pompą jest coś nie tak. W twoim przypadku należy najpierw wykonać regulację hydrauliczną instalacji CO Na 1 biegu moc pobierana powinna być nie większa niż 20W
konrad546 Opublikowano 5 Stycznia 2019 #5 Opublikowano 5 Stycznia 2019 Witam Posiadam taka sama pompę przyswojej instalacji co. 40 wat pokazuje na 3 biegu Na 2 biegu 31 Na 1 biegu 14
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.