kornik208 Opublikowano 30 Grudnia 2018 #1 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Witam serdecznie mam pytanie czy dom140m2 do ogrzewania wystarczy piec 10kw i jaką markę pieca polecacie. Pozdrawiam
user2018 Opublikowano 30 Grudnia 2018 #2 Opublikowano 30 Grudnia 2018 cieplowlasciwie.pl wypełniasz i podajesz link do wyniku. Piec czy kocioł CO? Podajnikowi, zasypowy czy jeszcze jakiś inny? Jak obecnie instalacja wygląda?
kornik208 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Autor #3 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Odwiedziłem stronę Ciepło właściwie wynik 9.1kw interesuję mnie coś z podajnikiem typu Defro SAS na ekogroszek plus ruszt dodatkowy wyrazie braku prądu, może ktoś ma jakąś sprawdzoną markę pozdrawiam
dormario Opublikowano 30 Grudnia 2018 #4 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Takich wątków było już kilka. Przeszukaj forum.... chyba nawet były z takim samym tematem. Dam sobie rękę obciąć że dostaniesz takie same propozycje. Ja jakbym miał być na twoim miejscu to skupiłbym się na SKAMP z palnikiem SV200. Przy takim zapotrzebowaniu jakie wyszło Ci na stronie w rzeczywistości średnio będziesz potrzebował ze 4KW. Do takiego zapotrzebowania nie ma dobrego palnika ma eko. Będziesz musiał palić węglem o max kaloryczności 24MJ. Zo do rusztu awaryjnego to już chyba nie można stosować w kotłach na paliwa stałe, Obowiązujące prawo zabrania produkowania takich kotłów
radik81 Opublikowano 30 Grudnia 2018 #6 Opublikowano 30 Grudnia 2018 Skamp-PV 13, Klaster, kotły w 5 klasie za rozsądne pieniądze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.