sajmon55556 Opublikowano 18 Grudnia 2018 #76 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Bo popiół wygląda tak jak by z jednej strony dopalał na popiół a z drugiej spadały nie dopalki. Może to świadczyć o nie szczelności i lewym wietrze w retorcie Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka
Bulix Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor #77 Opublikowano 18 Grudnia 2018 W piątek będę czyścił piec. Ewentualnie uszczelnie jeszcze raz. Ale byl dokladnie uszczelniany. Moze wina to tez tego wegla Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Bulix Opublikowano 18 Grudnia 2018 Autor #78 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Po 5 h pracy na nowych ustawieniach zalecanych przez kolegę czyli wietrze 7-20 W popielnik wysypuje, ale sprawdzę później, bo nie wyczyściłem rano i zrobiłem to dopiero teraz. P.S. Odnośnie uszczelnienia retorty, to była uszczelniana miesiąc temu. Piec jest od Paździenika. Duży spiek: Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
lechumb Opublikowano 18 Grudnia 2018 #79 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Możesz jeszcze jeden punkcik zejść z nadmuchu. Mieszaj groszek z wapnem budowlanym albo dokup pelletu lub słabszego groszku bo Skarbek w tym roku jest tragiczny i nie wyeliminujesz spieków to tylko możesz dbać o to żeby spalał wszystko.Wysłane z mojego Nokia 5.1 przy użyciu Tapatalka
Bulix Opublikowano 19 Grudnia 2018 Autor #80 Opublikowano 19 Grudnia 2018 Witam. Za radą[mention=254]Yaro[/mention] kupilem wegiel diablo. Zobaczymy co z czasem z tego wyniknie. Reszcie osób, w tym szczególnie Sajmonowi, dziękuję za wsparcie. Temat tymczasowo zamykam. Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.