Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Palnik Technix (Etna)

SlawekOrfi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wgram jutro koło 16tej nowy soft to powalczę z kopczykiem w sumie cały rok tak jest od 30-37 stopni. Czytałem na forum ze ludzie maja po 60-70 a ostatnio gość pytał dlaczego ma 75 albo 85 bo alarm wywalał ster

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano

Ja mam ciepło w kotłowni bo całość to parter

Opublikowano

IMG_1575.jpg

Opublikowano

Cześć. O co chodzi z ta temp na kotle na dole 52.2???

Opublikowano

Masz czujnik powrotu i którą wersję wygrałeś bo ta 2.16b miała błąd weszła 2.17b ślimak poprawiona

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No właśnie jak napisałem to mi się dodało ze to temp powrotu. Wybrałem to 2.17B bo doczytałem ze coś tam poprawiono. Fajnie z tym zasypem już mysle jak sygnał przenieść do domu, bo ja zawsze zapomnę o groszku

Opublikowano

A ja myślałem ze to w druga stronę działa ze na 6 mam zrobić

Opublikowano

Dzisiaj rano miałem 14.3 a teraz mam 15.3 ale kombinuje jeszcze i jak robiłem aktualizacje to temp na piecu spadła do 55 i chodził cały czas

Opublikowano

A jak wykres?

Opublikowano

Faktycznie jak dasz niżej Dynamikę to modulacja rośnie a jak wyżej to spada nawet o 15%

Opublikowano

IMG_1576.jpg

Opublikowano

Tu na zielono jest błąd mniejszy parametr szybka reakcja większy parametr wolniejsza reakcja

Opublikowano

W tej dynamice chodzi o to że wolniej działa algorytm pid po przestawieniu będzie tak jak piszesz ale na chwilę ogólnie chodzi do o to że jak niższa dynamika to dłużej będzie chodził na niskiej modulacji jak się wszystko ustabilizuje to modulacja będzie mniej wzrastac a dłużej pracować i tak będzie osiągać temperatury.zadana ale to trzeba dopasować indywidualnie do kotla

Opublikowano

Masz racje. Trzeba zobaczyć poprzestawiać i obserwować. Tylko zmiany można wprowadzać chyba dopiero po około 24h.

Opublikowano

Zrobiłem na 2 tak jak mówiłeś zobaczymy. A widziałem ze sie posprzeczalea trochę z tym z forum Olek czy jakoś tak bo nie może ogarnąć jak wpisać zasyp podajnika

Opublikowano

On sieje ferment niedoczyta nie sprawdzi tylko narzeka chyba jeszcze nigdy nie napisał że cos mu pasuje zawsze jakieś ale .wcześniej było podobnie z pompa kotłowa kilku forumowiczów powiedziało mu parę słów krytyki i jakiś czas był spokój to teraz kolor przycisku zasyp mu nie pasuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.