Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Nowa instalacja problem z zimnym powrotem-zawor czterodrogowy.

Skoczu87

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo  dziękuję za pomoc wszystkim udzielającym się w temacie i rozjaśnienie tego wszystkiego:) ogólnie postawie na obieg kotłowy bo to chyba będzie najtańsze i najefektywniejsze rozwiązanie...KubaSko pytanie mam pompę podłogowa dodana jako pompa dodatkowa 1.pompa dodatkowa 2 będzie cyrkulacyjna do wody.potem CO i CW już normalnie w sterownik...dokładając kolejną pompę nie bardzo wiem jak miała by być sterowana bo dodatkowe pompy zajęte? Gdybym wywalił cyrkulacyjna wtedy mógłbym od tego obiegu kotłowego dołożyć jako przerwałeś bo tak to się ładnie nazywa....? Ale co z cyrkulacyjna? Dlaczego producent nakazuje mi max 2 pompki dodatkowe tylko?

Opublikowano

No niestety tak bedziesz musial zrobic, tak producent skonstruowal ten sterownik ze max dwie dodatkowe obsluzy. C.w.u. kup sobie prosty programator czasowy wpinany w gniazdko w castoramie za 30 zl i masz to samo. Albo mozesz zostawic jak jest i pompe kotlowa podpiac razem z pompa na grzejniki i wtedy chodzi caly czas, trzeba tylko zerknac obciazalnosc wyjscia w sterowniku ale jak grzejnikowa masz elektroniczna to da rade. I znowu masz dwie opcje do wyboru :) dylematu czas zacząć :) .... ja bym pojechal do castoramy :)

Opublikowano

Trzecia opcję podsunę: po co spinać kotłową i grzejnikową? C.O. i C.W.U na jednaj pompie , w bojlerze czujnik do głowicy RTL i zawót termostatyczny. Wtedy do zasilania pompy cwu podłącza pompę kotłową, czujnik cwu na powrót  kotła i gotowe :)  Albo praca ciągła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.