DKOW Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor #26 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Naczynie przeponowe mam 9l w piecu i 18l dodatkowe na powrocie. Foto ust pompy w zalaczniku
DKOW Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor #27 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Jakies propozycje a propos poziomego sprzegla?
teres Opublikowano 28 Grudnia 2018 #28 Opublikowano 28 Grudnia 2018 @DKOW pokrętło na pompie ustaw w lewą stronę, wtedy pompa dopasowuje się w zależności od tego ile pętli masz otwartych.
DKOW Opublikowano 29 Grudnia 2018 Autor #29 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Ustawione. Czy jezeli zamontuje to sprzeglo znikna mi spadki cisnienia? Przy wlaczonej tylko tej najkrotszej petli podlogowki spada cisnienie w ukladzie. Narazie dolewam wody ale ilez tak mozna.
DKOW Opublikowano 3 Stycznia 2019 Autor #30 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Czy ma to jakies znaczenie ze naczynie przeponowe jest na powrocie od podlogowki? Oraz czy moze zasysac przez autmatyczne odpowietrzniki? Mam 4 na rozdzielaczach ale zakrecone na powrocie a na zasilaniu nie. 1 na pompce w kotle odkrecony i 1 na tym ramieniu od naczynia przeponowego tez odkrecony. Czy to poprawne?
DKOW Opublikowano 8 Stycznia 2019 Autor #31 Opublikowano 8 Stycznia 2019 Problem rozwiązany jednak był wyciek z podłączenia grzejnika w ścianie. Wyszło mokre pod grzejnikiem. Jak odciąłem grzejnik na rozdzielaczu to wszystko działa bez zarzutów. Teraz pytanie czy jezeli działa to sprzęgło konieczne? Teraz juz pytam pod kątem optymalizacji i oszczędności.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.