wilq881008 Opublikowano 12 Listopada 2018 #1 Opublikowano 12 Listopada 2018 Witam Jestem na etapie remontu i muszę... Naprawić kominek tzn. 4 lata temu z moim ojcem zbudowalismy kominek wkład invicta w zabudowie karton gips kolor czerwona plus płyty rockwool firerock i wszystkie łączenia oczywiście taśma Alu i tu zaczyna się problem po pierwszy rozpaleniu smierdzialo plastikiem że aż w głowie się kręcili a temu winna była taśma która poodadala a klej zrobił się żółty teraz jestem w trakcie remontu i rozebralem kominek wyrwalem taśmę i poszukuję nowej taśmy i tu się zaczyna problem bo szukam i niewiem jaka niby myślałem ADVANCE AT-506 atest ma itp tyle że w półce reklamują do 350 st. A za granicą do 110st. Proszę o pomoc a może jakaś inna sprawdzona ktoś coś?
g69 Opublikowano 16 Listopada 2018 #2 Opublikowano 16 Listopada 2018 Wełna w zabudowie kominka to nieporozumienie szkodliwe dla zdrowia.Lepiej się zainteresować tak zwaną ciepłą zabudową kominka.
szakallo Opublikowano 16 Listopada 2018 #3 Opublikowano 16 Listopada 2018 A gdzie tam widzisz wełnę że niby ma być szkodliwa. Wełna tylko niezabezpieczona nie powinna znajdować się w obudowie gdyż będzie pylić i wydostawać się z powietrzem przez kratki.
g69 Opublikowano 16 Listopada 2018 #4 Opublikowano 16 Listopada 2018 Ja tam jestem za akumulacją i promieniowaniem cieplnym.Izolowane obudowy tego nie zapewnią a istnieje niebezpieczeństwo,ze się coś rozszczelni i będzie w domu smród.U siebie też przerabiałem zabudowę.Jakąś skrzynkę marketową obudowałem zwykłą cegłą i na to dałem kamień.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.