Remigo Opublikowano 4 Grudnia 2018 #26 Opublikowano 4 Grudnia 2018 W dniu 8.11.2018 o 12:02, reded napisał: Polynor to lipa lepiej wygląda DenBraven, porównywałem to DenBraven ma bardziej jednolitą strukturę i jest twardzszy. Pozdrawiam RedEd Ojj wpuszczasz ludzi w maliny..bez urazy, ale przerobilem temat z pianką montażową na drzwiach garażowych i po zimie poczułem, że drzwi mocno nabrały masy i się opuściły na zawiasach. Gwarantuje Ci, że jak ja przyciśniesz przy pierwszych roztopach to tylko z niej bombelki pójdą. Na temat piany montażowej jako ocieplenia są tomy tekstu w internecie. To się nie nadaje do takich zastosowań i koniec. Polynoru jeszcze nie wypróbowałam, ale jedno co mnie przekonuje to masa na m3. Polynor waży 19-25kg, a pianka montażową 4-6kg, więc jak się zapewne domyślacie pod ta twardą skorupka piany montażowej jest mnóstwo powietrza które nie zatrzyma temperatury
szakallo Opublikowano 4 Grudnia 2018 #27 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Hermo - jeśli blacha jest przymocowana wystarczająco sztywno to działa jak powłoka i nic z drzwiami niema prawa się stać chyba że pokrzywią się w płaszczyźnie profile.
Ksieciunio Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor #28 Opublikowano 4 Grudnia 2018 Profile są 30x30 a sama brama ma w sumie 2400 x 2000. Blacha jest przymocowana nitami w odległości 15 lub 20 cm (tego nie pamiętam).
Hermogenes Opublikowano 5 Grudnia 2018 #29 Opublikowano 5 Grudnia 2018 Przecież widać nity alu jest 6 pól na skrzydle jeśli 2,4 to szerokość więc 20 cm między nitami, problem jest taki że brama się rusza i po jakimś czasie nity się zluzują aż się zetną. Już to przerabiałem ustąpiło po zespawaniu ramy z pokryciem. poz Hermogenes
RedEd Opublikowano 5 Grudnia 2018 #30 Opublikowano 5 Grudnia 2018 15 godzin temu, Remigo napisał: Ojj wpuszczasz ludzi w maliny..bez urazy, ale przerobilem temat z pianką montażową na drzwiach garażowych i po zimie poczułem, że drzwi mocno nabrały masy i się opuściły na zawiasach. Gwarantuje Ci, że jak ja przyciśniesz przy pierwszych roztopach to tylko z niej bombelki pójdą. Na temat piany montażowej jako ocieplenia są tomy tekstu w internecie. To się nie nadaje do takich zastosowań i koniec. Polynoru jeszcze nie wypróbowałam, ale jedno co mnie przekonuje to masa na m3. Polynor waży 19-25kg, a pianka montażową 4-6kg, więc jak się zapewne domyślacie pod ta twardą skorupka piany montażowej jest mnóstwo powietrza które nie zatrzyma temperatury Nikogo nie wprowadzam w błąd, używałem jednego i drugiego i widziałem co to jest i opisałem co widziałem. Pozdrawiam RedEd
pięknyroman Opublikowano 10 Grudnia 2018 #31 Opublikowano 10 Grudnia 2018 W dniu 4.12.2018 o 21:38, Remigo napisał: mnóstwo powietrza które nie zatrzyma temperatury A to ciekawe zatem od tylu lat ściany z pustką powietrzną okazują się bublem. wełnę też pewnie ściskasz żeby więcej weszło bo powietrze nie izoluje. oj spało się na fizyce, oj spało
Ksieciunio Opublikowano 1 Czerwca 2019 Autor #32 Opublikowano 1 Czerwca 2019 Panowie skończyłem prace z brama.:-) Wstawilem pionowe profile do tego sklejone klejem dekarskim do blachy, po wyschnięciu dwie piany polynor. Po pianie drzwi nabraly ciężaru, sa bardziej stabilne, i blacha już nie puka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.