Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Zdjęcie kotła peletowego wydzielone z KOTŁY I PALNIKI PELLETOWE - Wasze wrażenia i opinie

ylona

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Puławiak napisał:

Wszystkie takie których wy nie lubicie. BlackStar, Slimpel, Red, Ecovarm. itd. Teraz może jeszcze uda nam się sprowadzić z włoch taką jeszcze jedną markę trochę tańszych kotłów z Ecodesignem . Innymi się nie zajmuję bo są dla mnie zbyt inteligentne. 

A kto mówi , że nie lubimy.

Jestem pod wielkim wrażeniem Twej pracy. Jak wszyscy fachowci nie mylić z fachowcami tak by wykonywali swą pracę to użytkownicy by byli Mega zadowoleni.

Pozdrawiam

Opublikowano

Zajrzyjcie na Facebooka tam jest więcej takich kotłowni ;)

@Puławiak zdradzisz co to za nowy kociołek z Włoch będziesz sprowadzał?

Opublikowano
2 godziny temu, robin60 napisał:

A kto mówi , że nie lubimy.

Jestem pod wielkim wrażeniem Twej pracy. Jak wszyscy fachowci nie mylić z fachowcami tak by wykonywali swą pracę to użytkownicy by byli Mega zadowoleni.

Pozdrawiam

Takich jest dużo tylko jakimś cudem zawsze wszyscy szukają tych gorszych. Bo potrafią zaoferować mniej za kg cukru a że ten kupiony cukier waży poźniej 700 g to już inna sprawa

Opublikowano
56 minut temu, Puławiak napisał:

Nie narazie to wiedza tajemna

FERROLI ☺

Opublikowano
27 minut temu, Puławiak napisał:

Takich jest dużo tylko jakimś cudem zawsze wszyscy szukają tych gorszych. Bo potrafią zaoferować mniej za kg cukru a że ten kupiony cukier waży poźniej 700 g to już inna sprawa

To prawda tanie mięso to pieski jedzą.

Choć ostatnio obejrzałem ciekawy program z którego się dowiedziałem , że to mięso jest zdrowsze dla piesków niż ludzi. Bo jak by było tak nafaszerowane chemią to piesek nie tknie, powącha i odejdzie.

Pozdrawiam

Opublikowano

Kol. Puławiak, pytanko takie malutkie czy laguną można sterować zdalnie , mieć podgląd przez net pracy kotła? Czy ewentualnie tylko poprzez sterownik pokojowy, który ma możliwość sterowania pracą przez internet? Potrzebuję zaopatrzyć drugi dom w kocioł, w którym nie mieszkam na stale a chciałbym mieć możliwość utrzymywania stałej temperatury, a przed przyjazdem weekendowym zwiększenia temperatury.

Opublikowano
6 godzin temu, Puławiak napisał:

No oczywiście że UMS-4s2 bo się naprawdę fajnie sprawdza w takich układach.

no wlasnie sie zastanawiam czy warto przejsc z termostatu na rurze sterujacym pompa podlogowki na ums'a

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Tak informacyjnie spaliliśmy już w lagunie ok.600 kg peletu ponad miesiąc palenia ...po przeliczeniu na dni wyszło ok.15-16 kg na dobę.. razem z cwu ..czyli jest dobrze...palimy Barlinkiem  nic się "nadzwyczajnego"nie wydarzyło,żadnych spieków,żadne niekontrolowane wyłączenia alarmy czy tym podobne...u nas sprawdza się doskonale tylko sypiemy pelet....maż sprawdzał pojemnik na popiół i nawet w połowie nie jest jeszcze zajęty...także to był dobry wybór puki co....;) 

Opublikowano

Tak tak. Przy certyfikowanym spokojnie wystarczy kontrolować pojemnik co tonę. Ja po zwykłym pelecie za 700zł po 800kg wybieralem i jeszcze miejsce było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.