marcus312 Opublikowano 25 Października 2018 #51 Opublikowano 25 Października 2018 Można by przyjąć że ta skrzynka ma dobrą cechę skoro wytwarza wodę to się nie kurzy przy wysypywaniu popiołu
Gość Cemol Opublikowano 26 Października 2018 #52 Opublikowano 26 Października 2018 Masz poniekąd rację, ale może u kogoś innego. U mnie się nie kurzy (chyba, że stara się wkurza), bo przed wyniesieniem popiołu zalewam skrzynkę wodą już w popielniku ;)
heso Opublikowano 26 Października 2018 #53 Opublikowano 26 Października 2018 No to już wiemy, dlaczego zeżarło ten cynk...
Gość Cemol Opublikowano 29 Października 2018 #54 Opublikowano 29 Października 2018 Dziś mija piąty dzień jak wywaliłem skrzynkę na łono natury. Coś mnie pokusiło, by zobaczyć skutek jej obcowania z tą naturą. Obmyłem wodą, wysuszyłem i przedstawiam zdjęcia. Ta skrzynka ma miesiąc od momentu rozpoczęcia eksploatacji kotła. Jeśli kocioł będzie podlegał destrukcji w takim tempie jak ta skrzynka, to nie mam w domu czego szukać - stara mnie zatłucze, kazała iść w gaz, a ja niestety w czarne złoto :(
heso Opublikowano 29 Października 2018 #55 Opublikowano 29 Października 2018 Chyba jej nie wyrzucisz ? Najlepszym zabezpieczeniem byłby teraz olej silikonowy w sprayu. Osobiście używam tez smaru silikonowego, mam spory zapas z pewnej upadłej firmy elektronicznej- polecam taki jak masz okazję gdzieś kupić.
Hermogenes Opublikowano 29 Października 2018 #56 Opublikowano 29 Października 2018 Wypiaskować, odtłuścić pomalować piecowym. Będzie służyła do końca życia kotła. poz. Hermogenes
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.