Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skrzynka z popielnika - jakieś czary?

Gość Cemol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można by przyjąć że ta skrzynka ma  dobrą cechę skoro wytwarza wodę to się nie kurzy przy wysypywaniu popiołu 

Opublikowano

Masz poniekąd rację, ale może u kogoś innego. U mnie się nie kurzy (chyba, że stara się wkurza), bo przed wyniesieniem popiołu zalewam skrzynkę wodą już w popielniku ;)

Opublikowano

Dziś mija piąty dzień jak wywaliłem skrzynkę na łono natury. Coś mnie pokusiło, by zobaczyć skutek jej obcowania z tą naturą. Obmyłem wodą, wysuszyłem i przedstawiam zdjęcia. Ta skrzynka ma miesiąc od momentu rozpoczęcia eksploatacji kotła. Jeśli kocioł będzie podlegał destrukcji w takim tempie jak ta skrzynka, to nie mam w domu czego szukać - stara mnie zatłucze, kazała iść w gaz, a ja niestety w czarne złoto :(

skrzynka_1.JPG

skrzynka_2.JPG

Opublikowano

Chyba jej nie wyrzucisz ? Najlepszym zabezpieczeniem byłby teraz olej silikonowy w sprayu.

Osobiście używam tez smaru silikonowego, mam spory zapas z pewnej upadłej firmy elektronicznej- polecam taki  jak masz okazję gdzieś kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.