Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Skrzynka z popielnika - jakieś czary?

Gość Cemol

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Można by przyjąć że ta skrzynka ma  dobrą cechę skoro wytwarza wodę to się nie kurzy przy wysypywaniu popiołu 

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Masz poniekąd rację, ale może u kogoś innego. U mnie się nie kurzy (chyba, że stara się wkurza), bo przed wyniesieniem popiołu zalewam skrzynkę wodą już w popielniku ;)

Opublikowano

Dziś mija piąty dzień jak wywaliłem skrzynkę na łono natury. Coś mnie pokusiło, by zobaczyć skutek jej obcowania z tą naturą. Obmyłem wodą, wysuszyłem i przedstawiam zdjęcia. Ta skrzynka ma miesiąc od momentu rozpoczęcia eksploatacji kotła. Jeśli kocioł będzie podlegał destrukcji w takim tempie jak ta skrzynka, to nie mam w domu czego szukać - stara mnie zatłucze, kazała iść w gaz, a ja niestety w czarne złoto :(

skrzynka_1.JPG

skrzynka_2.JPG

Opublikowano

Chyba jej nie wyrzucisz ? Najlepszym zabezpieczeniem byłby teraz olej silikonowy w sprayu.

Osobiście używam tez smaru silikonowego, mam spory zapas z pewnej upadłej firmy elektronicznej- polecam taki  jak masz okazję gdzieś kupić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności.