Albert89 Opublikowano 2 Października 2018 #1 Opublikowano 2 Października 2018 Witam wymieniam piec ogniwo 20kw z duchawa. Mieszkanie 62m wybór takiego pieca "wiem ze duży" ale prawie nie ma mnie caly dzień w domu i chcę żeby długo trzymał i miał duży " wrzut" a nie chodzić co dwie godziny (stary piec) 0,9kw .i teraz pytanie czy warto montować tutaj zawór tròjdrozny jak najlepiej podłączyć ten piec. W domu 5 grzejników instalacja na miedzi Bojler 160l Nie znam się za bardzo i prosił bym o wskazówki.
zi1bi Opublikowano 4 Października 2018 #2 Opublikowano 4 Października 2018 Kolego , moim skromnym zdaniem prawie trzy-krotnie przewymiarowany kocioł nie da tobie oszczędności ani stałopalności !! Nie rób tego błędu ! zasyfisz kocioł, komin i całą okolicę !!
Kdziergas Opublikowano 4 Października 2018 #3 Opublikowano 4 Października 2018 Nie jestem specjalista wiec nic nie doradzam, ale ja mam dom ok 250 m i teraz zainstalowalem kociol mpm 18 kw i nie musze biegac co 2 godz.
Gość witek1234 Opublikowano 4 Października 2018 #4 Opublikowano 4 Października 2018 Albert jest gościem w domu. Moim zdaniem MPM bez odpopielania co kilka godzin nie podoła zadaniu. Przerobiłem to. Trudna sprawa. Faktycznie trochę za dużo tych kW. Mogą być problemy a raczej będą. Potem żeby się ratować, zmuszony zostaniesz do zmniejszania komory szamotem więc znajdziesz się w punkcie wyjścia. Jeśli domek ocieplony to szedłbym w pellet, autonomia zapewniona.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.