andrejus17 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor #51 Opublikowano 2 Listopada 2018 Gdzie nalezy wstawić zawór 3d? na powrocie z drabinek-rozdzielacza czy na zasilaniu rozdzielacza?
gmaj22 Opublikowano 2 Listopada 2018 #52 Opublikowano 2 Listopada 2018 Najprościej to tam gdzie teraz jest 3D termo. Tylko pózniej siłownika juz tam nie zmieścisz. Tak jak zaworu zwrotnego na powrocie podłogówki. Ale mozna to wszystko wyrzucić poza szafkę, skoro szafka i tak w kotłowni jest.
andrejus17 Opublikowano 2 Listopada 2018 Autor #53 Opublikowano 2 Listopada 2018 Dajcie mi panowie namiar na kogoś kto to ogarnie. mnie nie ma, nawet nie mam jak majstrowi wytłumaczyć jak ma robić swoją robotę. Okolice Olsztyn, Ostróda,Działdowo, Iława ?
andrejus17 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor #54 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Potrzebuje pomocy. Chodzi o ustawienie zaworu esbe vta. Z uwagi na to że nie ma mnie w domu i steruje ogrzewaniem zdalnie ( za pomocą żony rąk ) Czy liczba 1 na zaworze oznacza że na wyjsciiu z zaworu termostatycznego jest możliwie najniższa temperatura czy najwyższa?
sambor Opublikowano 1 Grudnia 2018 #55 Opublikowano 1 Grudnia 2018 Poz 1 dla VTA powinna dawać najniższą temp z zakresu wkładki zaworu. np dla VTA 322- 20-43 poz 1 to 20C
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.