kaskader85 Opublikowano 14 Marca 2018 #1 Opublikowano 14 Marca 2018 Witam, zastanawiam się nad uzbrojeniem domu w system danfoss connect Piec jednofunkcyjny zasobnik z wężownicą, regulator pogodowy, podłoga i przewymiarowane grzejniki na tej samej temperaturze Ma ktoś doświadczenie z tym systemem obsługującym podłogę i grzejniki? (chodzi mi o komfort użytkowania i ewentualne oszczędności) Chciałbym kupić sterownik nadrzędny do dziesięciu napędów termicznych z których pięć będzie dla podłogówki... w pozostałe 5 chciałbym wpiąć grzejniki ścienne bez głowic termostatycznych. Kwestie pomiaru temperatury w pomieszczeniach z grzejnikami bez głowic zostawiłbym regulatorom/termostatom pokojowym... Pytanie tylko czy to możliwe, czy będzie działało i czy nie jest to jakaś zbrodnia na sztuce Jest jeszcze temat łazienki z ogrzewaniem podłogowym oraz grzejnikiem ściennym(bez głowicy) które mają być na jednej pętli... pomiar standardowo termostatem pokojowym. Wybaczcie mi ale dopiero się uczę... Będę wdzięczny za każdą pomoc w temacie Dzięki
odpowietrznik Opublikowano 14 Marca 2018 #2 Opublikowano 14 Marca 2018 Sterownik kotła gazowego nie współpracuje z obcym sterowaniem. Ale są zwolennicy sterowania przy pomocy siłowników termoelektrycznych (ale ja do nich nie należę) Jestem zdania że lepiej zrobić projekt ogrzewania i sterować pogodowo wg.krzywej grzewczej
kaskader85 Opublikowano 14 Marca 2018 Autor #3 Opublikowano 14 Marca 2018 Sterownik kotła gazowego nie współpracuje z obcym sterowaniem Tego konkretnego kotła czy każdego? Danfoss oferuje przekaźnik kotła który docelowo ma być do niego podłączony
sambor Opublikowano 14 Marca 2018 #4 Opublikowano 14 Marca 2018 Sterowanie typu włącz/ wyłącz to za mało dla kondensata.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.