Radosso Opublikowano 30 Stycznia 2018 #1 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Dzień dobry Sytuacja jest taka, że muszę zwiększyć ilość ciepłej wody ponieważ moja terma 150L nie daje rady. Woda z termy idzie do dwóch kabin prysznicowych, umywalki i zlewozmywaku. Mam taki pomysł, by jedną z kabin odłączyć od tego systemu i grzać w niej wodę przepływowym ogrzewaczem 5KW. Mógłbym też wymienić bojer na stojący o pojemności np 600L ale raz że będzie drożej go kupić a dwa, że nie mam pewności czy tyle wody wystarczy. Bardzo proszę o pomoc bo nie znam się za bardzo, a zrobić potrzebuje :) PS Nie ma możliwości grzać wody inaczej, ogrzewanie jest węglowe na piecu z podajnikiem - jedno funkcyjnym.
sambor Opublikowano 30 Stycznia 2018 #2 Opublikowano 30 Stycznia 2018 Jaka jest moc kotła? PS Ogrzewaczem przepływowym 5kW to możesz grzać wodę do 1 umywalki a nie do kabiny Tam trzeba min 12-15kW
odpowietrznik Opublikowano 31 Stycznia 2018 #3 Opublikowano 31 Stycznia 2018 A istnieją kotły z podajnikiem dwufunkcyjne? ;)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.