bietka Opublikowano 20 Grudnia 2017 #1 Opublikowano 20 Grudnia 2017 Miał siany w tym roku od nich woła o pomstę do nieba.To zupełnie co innego w porównaniu do ubiegłego roku.Kupując 10 T byłam zapewniana kilkakrotnie że towar jest dokładnie taki sam jak rok temu i że cieszy się taką popularnością że trzeba było czekać na dostawę pierwszych 5 t od końca czerwca do połowy września. Złożyłam reklamację i po miesiącu ignorowania mnie dowiedziałam się że wyłudzaczom takim jak ja nic nie rekompensują.Wszyscy klienci sa zadowoleni i tylko ja jedna coś sobie wydumałam. Oni dysponują badaniami a ja nie mam ich towaru w oryginalnych workach więc nawet nie mam jak im wysłać tego miału do sprawdzenia. Czytam tu że walczycie w innych firmach z sukcesem o rekompensaty a czy ktoś coś uzyskał w Karenie?
saphire Opublikowano 22 Grudnia 2017 #2 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Jestem zarejestrowany na różnych forach, ale przekręty na węglu to jakaś masakra. Non-stop się ktoś żali czy tu czy na Muratorze co się tylko sporadycznie zdarza przy elektronice, autach czy narzędziach. Sam zostałem identycznie wydymany na węglu. Dziś wsypuję szuflę i mam 40 stopni. Jutro wsypię i może będzie 60, a może 45. Z tej szufli dającej niższą temperaturę wysypuję prawie tyle samo popiołu. Z tej dającej wyższą temperaturę popiołu jest znacznie mniej. Podejrzewam, że rosyjski węgiel który kupiłem jest z czymś wymieszany i nie są to kamienie, ale coś nie mającego kalorii. Zajechałem na skład, na spokojnie wytłumaczyłem to się wydarli żebym zrobił badania i Im udostępnił. A jak nie to wypad, bo palić nie umiem. Tyle, że ja palę tyle lat co pracownicy tego składu na świecie nie żyją. Więcej tam nie kupię i już, ale ludzie Im dobre opinie na FB wystawiają. I tym też argumentowali, że wymyślam. Także sam nie wiem czy my jesteśmy nad wyraz uczuleni czy część społeczeństwa płaci i nie ma pojęcia co kupuje.
bietka Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor #3 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Ludzie reklamacje składają tyle że zostają bez echa.W Karenie pracownik mnie obsługujący gdy po 3 tyg nadal była cisza kazał mi czekać bo dużo reklamacji jest i są rozpatrywane w kolejności napływania. Potem już nie odbierał telefonu. Sama prowadzę sklep w małym mieści i gdybym tak ludzi traktowała przy reklamacji to dawno zwinęlibyśmy interes.Oni mi zaproponowali jedynie skan badań miału i już.Na fb wstawili życzenia to od razu niezadowolony klient pojechał po nich że zamiast tego odpowiadaliby na maile reklamacyjne.Posty negatywne szybko są kasowane.Ja kupiłam u nich 10 t ale to i tak za mało o 3 t.Rozbudowuję dom o kolejne 220m i dziwię się że tak traktują takich klientów.
janklos12 Opublikowano 24 Grudnia 2017 #4 Opublikowano 24 Grudnia 2017 ja kupiłem od nich 1tone miału sianego na wiosnę jak jeszcze był po 630zl. pali się fajnie ale mokry był niesamowicie . zważę po świętach 1 worek ciekawe ile jest kg?
janklos12 Opublikowano 26 Grudnia 2017 #6 Opublikowano 26 Grudnia 2017 nie mam pyłu, odebrałem w kwietniu
bietka Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor #7 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Tak wyglądał siany w ubiegłym roku a teraz to zupełnie inny opał -masa pyłu a w drugiej dostawie jest go jeszcze więcej. Aż się boję mysleć co to będzie działo na palniku a najgoresze jest to że przypadnie wówczas luty. SZkod że nie umien tu wstawić zdjęcia tego super opału ktory wg.kareny jest taki sam jak rok temu.
Gość Oldek Opublikowano 27 Grudnia 2017 #8 Opublikowano 27 Grudnia 2017 SZkod że nie umien tu wstawić zdjęcia tego super opału ktory wg.kareny jest taki sam jak rok temu. Obok przycisku "Napisz" jest przycisk "Więcej opcji" klikasz go i tam jest przycisk "Dodaj pliki"
damdam Opublikowano 27 Grudnia 2017 #9 Opublikowano 27 Grudnia 2017 @Oldek, to ja chwaliłem Karenę, pisząc że wysokie ceny mają ze względu na swoją markę @bietka dzięki, że napisałaś o problemie jak jeszcze wstawisz zdjęcie to będzie super. Napisz jeszcze jaka była obsługa handlowców z Kareny tuż przed zakupem opału i tuż po reklamacji. Ja tylko się domyślam.... @janklos12 jakby taki miał jak na Twoim zdjęciu Karena sprzedawała dalej to sam bym się skusił na przyszły sezon a tak niech spadają... Dla mnie wpadli do jednego worka, w którym znajduje się TaniOpał, Prestige, Bio-pol
bietka Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor #10 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Obsługa przed zakupem - wiadomo - przy reklamacji to ponżej krytyki.Dość powiedzieć że nawet mego telefonu pod koniec nie odbierali. Na maile tez nie odpowiadali. Nie tylko mnie tak traktowali -to u nich widac standart bo na muratorze ktoś tam różnież został potratowany jak ja.Na fb zamieścili życzenia to i tam ludziska swoje żale dopisali na temat reklamacji.Do mnie po miesiącu wreszcie odpisano ale to przez fb do nich dotarłam.Nie chcę tu zamieszczać korespondencji bo przez ms była.Żadne argumenty nie zostały przyjęte.Dałam namiary na ster-wykres dat z ubiegłego roku i teraz.Oni maja badania i dobrą opinię i ich towar sam się obroni.Mnie potraktowano jak wyłudzacza.Kupiłam 10 t ale rocznie potrzebuję ok 13 a teraz rozbudowuję dom o kolejne pietro 220 m i już klienta w mojej osobie stracili Poniżej krytyki był zarzut .o nieterminową opłatę fv a ze sprzedawcą i kierownikiem mieliśmy ustalone 2 terminy z czego pierwsza partia został opłacona przed czasem a druga dokładnie ustalonego dnia. Na tym punkcie jestem czuła i zawsze staram się traktowac innych tak jakbym chciała by mnie traktowano.
janklos12 Opublikowano 28 Grudnia 2017 #11 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Ja na drugi rok jeśli nie będzie mocnej odsiewki na miejscowym składzie to biorę miał z PGG. zakupy robię maj-lipiec, jest czas by opał ładnie dosechł w piwnicy.
bietka Opublikowano 28 Grudnia 2017 Autor #12 Opublikowano 28 Grudnia 2017 Miał z pgg był na palniku przed sianym i dużo lepiej się spalał a i mniej go szło.A wg badań z pgg ma mniej kalorii.W tamtym roku było odwrotnie -na palniku był ekogroszek z bartexu rubin a po nim szedł siany i saplanie na sianym znacznie zmalało.Teraz spałam go ok 10 kg więcej niz rok temu -a mamy temp dodatnie cały czas.
bietka Opublikowano 2 Stycznia 2018 Autor #13 Opublikowano 2 Stycznia 2018 Nie wiem czy będzie widać róznice z powyższymi fotkami ale ja z aparatem w tel wiele nie zdziałam pyłu jest naprawdę dużo a w ubiegłym roku był sam żwir =bez pyłu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.