KOSA78 Opublikowano 22 Listopada 2017 #1 Opublikowano 22 Listopada 2017 Witam w związku ze zmiana kotła na nowy wyższy od poprzednika mam takie pytanie czy wyjście z obejścia pompy może być wyżej niz główna rura zasilająca na dom, coś takiego jak na schemacie by powstało KOCIOŁ.bmp oczywiście będą tam zawory przed i za pompką wszystko wykonane z CU28
KOSA78 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor #3 Opublikowano 22 Listopada 2017 Naczynie będzie wpięte bezpośrednio w kocioł w drugie wyjście, co do jego położenia to jest na piętrze a kocioł w piwnicy Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
KOSA78 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor #4 Opublikowano 22 Listopada 2017 Tak sobie myślę i chyba może tak być, u siebie mam cos podobnego bo rura od kotła idzie pod sufitem na drugą strone kotłowni i schodzi prawie do podłogi do rozdzielacza
sambor Opublikowano 22 Listopada 2017 #5 Opublikowano 22 Listopada 2017 Jak naczynie będzie na osobnym podłączeniu to taki wygibas może zostać, ważne aby na nim dać odpowietrznik automatyczny. I zrób pompę bez obejścia, tam nie będzie grawitacji a zawór różnicowy często psuje pracę nowoczesnej pompy
odpowietrznik Opublikowano 22 Listopada 2017 #6 Opublikowano 22 Listopada 2017 To zamontuj odpowietrznik automatyczny w tym miejscu
sieno26 Opublikowano 22 Listopada 2017 #7 Opublikowano 22 Listopada 2017 Nie robić obejścia jak piszą koledzy i powinno Ci wyjść bez tego wygibasa a co za tym idzie bez tego odpowietrznika. Lub jeśli zależy Ci na grawitacji to obejście pompy zrób w poziomie na zaworze klapowym Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
KOSA78 Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor #8 Opublikowano 22 Listopada 2017 Ok kumam o co chodzi jak będzie zrobione wyjdzie podczas montażu jaka opcja będzie najlepsza dzięki za pomoc Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.