Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum o ogrzewaniu

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Ocieplenie Stropu Piwnicy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam piwnicę pod całym domem. Dwa pomieszczenia są praktycznie w ogóle nie używane. Chciałbym w tych dwóch pomieszczeniach ocieplić strop i się zastanawiam w jaki sposób tego dokonać. Piwnica ma wysokość max 1,74m a najniżej jest na wysokości 1,62m. W tych dwóch pomieszczeniach sufit nie jest płaski a ma łuki, dlatego taka różnica wysokości. Pomieszczenia maja około 35m2.

Jak myślicie, jakim sposobem byłoby najlepiej ocieplić strop? Natryskowo czy może wełną. Nie ukrywam, że koszta grają dużą rolę.

Dodam, że w piwnicy jest wilgotno tj. ok 88% wilgotności.

Liczę na pomocne odpowiedzi. Pozdrawiam.

Opublikowano

wełna w piwnicy raczej odpada , pianką można to robić ale musi być zamkniętokmórkowa a nie ta z marketu otwartokom..... ale są jeszcze pianki prawie profesionalne takie jak robią dachy ale w tubce nazywa się to POLYNOR  kiepsko to gdzieś kupić bo sklepy tego nie mają ale jeden kosztuje ok 50 zł i wystarczy na 2 m2 podobno , jest to ruski środek jak dobrze pamiętam

Opublikowano

Co ty mówisz ? szkoda że tego nie wiedziałem bo dwa dni temu styropianem bramę garażową docieplałem 3 cm , ten polynor jest zdecydowanie lepszy

Opublikowano

Jak masz metalową bramę powinna być piana albo styropian przyklejony żeby nie było powietrza między nim a blachą zewnętrzną inaczej zardzewieje .poz Hermogenes

Opublikowano

To mnie będzie rdzewiał bo kleiłem tylko do tych profili wystających a te zapadnięte są dalej otwarte i pow i wilgoć pewnie będzie swoje robić , trzeba będzie to wiosną jednak robić pianką